jann Winsents mobilkran

Første rigg-jobb på fire år

Bilde: Jann Greger Wintsents, leder Helgelandsbase. Foto: Morten Hofstad

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 
Helgelandsbase skal levere basetjenester til letebrønnen «Toutatis», det første rigg-oppdraget siden sommeren 2015.

Oljeselskapet DEA Norge planlegger boring av letebrønnen «Toutatis» i lisens 896, nordvest av Myken, ved innløpet til Vestfjorden.

Rammeavtale

– Det stemmer at vi skal bruke Helgelandsbase, gjennom rammeavtalen vi har med NorSea Group, opplyser Kjetil Hjertvik. Han er kommunikasjonssjef i oljeselskapet DEA Norge AS.

«Toutatis» betraktes av flere bransjekilder som noe av det mest spennende som skjer på hele norsk sokkel i år.

Analytikerne i Wood Mackenzie spår at «Toutatis» kan gjemme på mellom 500 millioner og en milliard fat olje – hvis boringen treffer drivverdige ressurser.

Første på lenge

For Helgelandsbase blir oppdraget for DEA Norge det første riggoppdraget siden sommeren 2015, da Helgelandsbase mistet rammekontrakten med daværende Statoil til konkurrenten Asco.

– Dette er kjempespennende for oss. Vi har både folk og utstyr til å gjennomføre oppdraget. Trenger vil kai-kran, samarbeider vi med Asco om dette, sier Jann Greger Wintsents, som leder Helgelandsbase.

Baseoperatøren forventer generelt vekst i aktiviteten, også i år.

– Når det regner på presten, så drypper det på klokkeren, sier Winsents, og viser blant annet til avtale om rørhåndtering for en tidligere rigg-operasjon, der selve basedriften ble levert av Asco.

Lange leieavtaler

Selv om Equinor (Statoil) ikke fornyet rammeavtalen med Helgelandsbase i 2015, inngikk oljegiganten likevel en langvarig leieavtale med Helgelandsbase på store deler av baseanleggene i Sandnessjøen.

I fjor medvirket leieavtalene til at driftsselskapet Helgelandsbase AS, som i øyeblikket har sju ansatte, fikk inntekter på 76,6 millioner (opp 10 prosent fra året før), og oppnådde et overskudd på knapt en halv million.

Konsernet Helgelandsbase Holding AS fikk samlede inntekter på 79 millioner, og gjorde opp fjoråret med en overskudd på 7 millioner.

Store investeringer

Siden konsernet har tatt de tyngste investeringene i infrastruktur på Horvnes, sitter selskapet med eiendeler til en regnskapsverdi på 830 millioner. Samlet gjeld er redusert i løpet av fjoråret med nærmere 20 millioner, til 575 millioner. Eiernes kapital i selskapet var ved årsskiftet regnskapsført til 252 millioner.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter