Wintershall miljobilde

Regjeringen utlyser 90 nye blokker for oljeleting

Foto Wintershall DEA

Av NTB

Olje- og energidepartementet utlyste onsdag 90 nye leteblokker i det såkalte TFO-området i årets konsesjonsrunde på norsk sokkel.

Av blokkene ligger fem i Nordsjøen, 37 i Norskehavet og 48 i Barentshavet. Selskapenes søknadsfrist i denne konsesjonsrunden er satt til tirsdag 27. august klokken 12.00. Etter at søknadene er behandlet, tas det sikte på tildeling av nye utvinningstillatelser i de utlyste områdene i begynnelsen av 2020.
– Dette er en bærebjelke i regjeringens petroleumspolitikk, og jeg har god tro på fortsatt interesse fra oljeselskapene til å utforske norsk sokkel, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) i en pressemelding.
– Utvidelsen av TFO-området vil gi selskapene tilgang på nye muligheter som vil kunne bidra til verdiskaping, sysselsetting og teknologiutvikling, også i nord, fortsetter Freiberg.
TFO står for tildeling i forhåndsdefinerte områder. De utlyste blokkene ligger i områder nær planlagt og eksisterende infrastruktur, og som er velkjente etter flere år med letevirksomhet.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter