Pharamaq Analytig.miljobilde

Fiskehelselab etablerer seg i Rørvik

Bilde: Pharmaq Analytiq

Pharmaq Analytiq kommer til å etablere en moderne fiskehelseslab i Rørvik, når den blå innovasjonsklyngen InnovArena AS åpner dørene. Det bekrefter daglig leder Nils Arne Grønlie i en pressemelding.

– Vi har allerede startet prosjekteringen av vår nye lab i Rørvik. I løpet av kort tid kommer vi til å lyse ut to nye stillinger som skal bemanne avdelingen, sier Grønlie til lokalavisen Ytringen.

Tre laber i samme hus

Fra før er det kjent at SYNLAB, Europas største laboratoriekonsern, etablerer konsernets analyselaboratorium for fiskeri- og havbruksnæringen i samme bygg. Også Norsk Oljelaboratorium AS flytter inn i det nye innovasjonshuset i Rørvik, som rommer et 30-talls bedrifter fra marin og maritim sektor når det åpner. Styreleder Paul Ingvar Dekkerhus er svært glad for allerede nå å kunne presentere InnovArenas egen laboratorieklynge.

– Samlingen av disse analyseselskapene representerer en markant styrking av strategisk viktig kompetanse for Namdalskysten. Med PHARMAQ Analytiqs svarer InnovArena på en tydelig bestilling fra den blå innovasjonsklyngen vi nå legger til rette for, sier Dekkerhus.

Topp moderne lab

Laben leverer analyser til fiskehelsetjenester og oppdrettere. Kunnskapsbedriften har sin klare styrke på fiskehelse innenfor laks og rognkjeks, og har kunder i land som Norge, Skottland, Irland, Enlgand og Chile. I mai 2018 åpnet selskapet et flunkende nytt laboratorium i Bergen. Den første analyselaben utenfor vestlandshovedstaden, skal nå altså bygges i Trøndelag.

– Vi gleder oss til å flytte inn sammen med sterke og kompetente havbruksaktører i Midt-Norge. Vi etablerer en topp moderne lab med det nyeste som finnes innenfor roboter og maskiner, og skal bistå havbruksaktørene i regionen med kunnskapen de trenger for å forstå og videreutvikle den biologiske produksjonen, sier Grønlie.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter