OlavFjellsaa.akerbp

– Manglende søkning til utdanning er vår egen feil 

Olav Fjellså, konserndirektør i Aker BP. Foto Morten Hofstad

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Konserndirektør i Aker BP, Olav Fjellså, mener bransjen selv må ta ansvar når utdanningstilbud stenges på grunn av mangel på søkere.

Konferansen Offshore Nordland i Sandnessjøen samlet en bred palett av industriaktører der gjennomgående tema var økt aktivitet i Norskehavet, og hvordan jobbe med rekruttering når eldrebølgen treffer offshorenæringen i nær framtid. Fjellså har jobbet med Skarv og Ærfugl i Sandnessjøen i rundt 15 år, tidligere gjennom BP Norge.

Hans tema var hvordan rekruttere framtidas arbeidskraft til offshorenæringen, og han berørte at ny klasse i brønnteknikk på Sandnessjøen er avlyst til høsten på grunn av for få søkere.

— Dette er vår feil, sa Fjellså rettet mot sine kolleger fra bransjen i salen.

— Vi har ikke vært flinke nok til å fortelle om mulighetene som ligger der når 10.000 offshorearbeidere snart går av med pensjon. Da må vi ut og snakke med ungdommene, og vi må gjøre mye mer enn vi har gjort tidligere, sa Fjellså.

Fjellså fortalte om hvordan Aker BP jobber med digitalisering av hele operasjonen.

— Vi kommer til å trenge folk med bred kompetanse, ikke minst innenfor IT og digitalisering. Vi vil trenge de tradisjonelle fagene, men folk med erfaring fra IT-tekniske løsninger vil bli etterspurt i årene framover, sa Fjellså.

Fjellså fikk full ryggdekning fra LO, ved forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Bransjen har vært altfor passiv
– Dette er en tap-tap situasjon. De viktigste ringvirkninger offshorenæringen kan bidra med er at lokal ungdom får seg godt betalt arbeid. Offshorenæringen står foran en periode med veldig stor avgang til pensjonistenes rekker. Vi har åpenbart ikke fått fram budskapet. Bransjen har vært altfor passiv i sin kontakt med ungdommen.

– Ber må det tas grep, slik at det ved neste opptak er venteliste på Brønnteknikk. Og der bør industriselskapene stille opp og tilby læreplasser, sier Alfheim.

 

Frode Alfheim, forbundsleder Industri Energi. Foto Morten Hofstad

frodeAlfheim.IE

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter