- En måned spart tid ved å velge Sandnessjøen

Aasta Hansteen-studie laget av Alstahaug Havnevesen konkluderer med store tidsbesparelser.(Saken er oppdatert.)

Hvor i Norge Aasta Hansteen-plattformen skal ferdigstilles, blir trolig ikke avgjort før i februar 2014.

- Beslutningen er forskjøvet til utpå nyåret, sier informasjonssjef Eskil Eriksen til Petro Puls.
 
Statoil er fortsatt i prosess med å samle inn data. - I løpet av januar skal vi i gang med en intern beslutningsprosess. Så ska lsaken behandles av partnerne i Aasta Hansteen-lisensen. Dermed kan det bli februar før beslutningen blir tatt, sier Eriksen.

En måned spart tid ved å velge Sandnessjøen

Mye tyder på at valgalternativene operatørselskapet Statoil står igjen med er Stord og Sandnessjøen.
Technip, som bygger både dekk og skrog til den flytende spar-plattformen, gjennomførte nylig en undersøkelse av forholdene i Sandnessjøen. I den forbindelse laget Alstahaug Havnevesen en studie, som konkluderer at Statoil kan tjene en måned konstruksjonsarbeid på å velge Sandnessjøen som sted for sammenstilling av skrog og dekk. Årsaken til den anslåtte tidsbesparelsen er den lange slepedistansen fra Stord opp til feltets lokasjon vest av Røst.
 
Det er ventet at sammenstillingen av plattformen, som er den største i sitt slag, vil medføre 700-1.000 personer engasjert i jobben i turnus over et halvt års tid.

- Vi i nord er klar til å bidra, første store oppgave er sammenstilling og klargjøring av Aasta Hansteen på Helgeland i Nord-Norge.
«Statoil har vist gjennom sin satsing og tilstedeværelse i nord over mange år at de er til å stole på. Nå starter de store offshoreutbyggingene for fullt i nord, og en epoke med nye industrielle behov materialiserer seg. Vi har stor tillit til at de også i den videre utviklingen vil ta gode beslutninger som styrker petroleumsutviklingen i nord og bidrar til robuste og lønnsomme olje- og gassprosjekter.» sier Kjell Giæver, direktør i Petro Arctic.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter