RonjaExplorer

«Ronja Explorer» på plass i Rørvik

Lillian Lyngstad, Ytringen

Splitter nye «Ronja Explorer» er et nytt bekjentskap på Namdalskysten. Ved lørdagens skipsdåp i Trondheim hadde Maria Sinkaberg Johnsen æren av å bli gudmor for brønnbåten, som skal serve både Emilsen Fisk og SinkabergHansen. Kontrakten er verdt 250 millioner kroner.

– «Ronja Explorer» er ei veldig flott dame som blir viktig for alle våre om lag 300 ansatte i de to selskapene. Brønnbåt er verktøyet som ivaretar fisken fra første smolttur til siste reis til fabrikken med slaktefisk, sier gudmor Maria Sinkaberg Johnsen, som var beæret av oppdraget fra rederiet

Den 70 meter lange og 18 meter brede brønnbåten er nybygg nummer 199 fra Aas Mek. Verksted og er siste tilskudd i flåten til rederiet Sølvtrans. Den nye brønnbåten kan føre inntil 375 tonn levende laks. Mandag var damen på plass i Rørvik, og i dag tirsdag er planen for første gang å laste opp laks ved matfisklokalitet.

Kontrakten er verdt om lag 250 millioner kroner, og går gjennom det felles driftsselskapet SBH Emilsen Akvamiljø (SEA). Ledelsen i både Emilsen Fisk og SinkabergHansen er svært fornøyd med leveransen av en passe stor, moderne og godt utstyrt brønnbåt.

– Et vel tilpasset fartøy som vil fungere godt ute i anleggene, og et viktig grep for framtidig samdrift i regionen. I bunn ligger våre tidligere gode erfaring med Sølvtrans, og i «Ronja Explorer» får vi gjennomført alle planlagte operasjoner uten å være avhengig av å leie i spotmarkedet, sier daglig leder Roy Emilsen i Emilsen Fisk.

– Dette er en stor avtale som vil sikre oss kapasitet og forutsigbarhet i det daglige. Verktøyet brønnbåt kan bli en begrensende faktor, men her får vi en solid arbeidshest på stallen, sier konsernsjef Svein-Gustav Sinkaberg.

Båten har innredning for tolv personer i egne lugarer med toalett og dusj, men vil normalt operere med en besetning på fem, samt en lærling.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter