TorghattenASA miljobilde

Omsetningsrekord for Torghatten

Foto: Torghatten ASA

Hildegunn Nielsen, Br.sunds Avis

 

Torghattenkonsernet fortsetter å vokse, det gir også stadig nye milepæler økonomisk.

Oppstart av nye kontrakter og økning av eksisterende produksjon i Torghatten ASA, har medført at konsernet har fått nesten 500 nye ansatte. Dette i løpet av første halvår 2019.

Økt omsetning

I løpet av første halvår i år omsatte Torghatten ASA for nesten 5,6 milliarder kroner. Dette er en på økning 710 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor da omsetningen var på nesten 4,9 milliarder kroner.

– Vi kommer til å passere elleve milliarder i omsetning i løpet av dette året med god margin, sier styreleder Brynjar Forbergskog.

Konsernsjef Roger Granheim har grunn til å smile, selv om han er en nøktern trønder.

– Første halvår er ganske solid og det har gått ganske bra. Vi er fornøyd med den resultatmessige fremgangen og så har vi kommet i gang med både to nye store ferjeanbud og et nytt stort bussanbud utenfor Oslo fra juni, sier Granheim.

Det er nettopp dette som er utslaget for at konsernet har fått 500 nye ansatte, 17 nye elbusser og sju nye hybridferjer.

- Bussanbudet er naturligvis større enn elbussene. Det er 97 busser totalt der, men av disse er 17 elbusser, sier Granheim.

Grønn satsing

Granheim mener retningen mot et grønt skifte er viktig og som konsernet passer på å ta sin rolle i.

– Vi har både nybygg og ombygde ferjer som er elferjer, eller hybridferjer i praksis, som vi kan veksle litt på. Det er 15 hybridferjer totalt og 35 elbusser til sammen. I tillegg har vi de nye jetflyene til Widerøe som er miljøvennlige sammenlignet med det som har vært tidligere. Vi tar også en posisjon i å medvirke til at det blir et grønt skifte på kortbanenettet etter hvert med ny generasjon fly som etter all sannsynlighet vil være el-hybrid om noen år, sier Granheim.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter