ysk.besøkfylke1

YSK marine fikk besøk av fylkesråd og utdanningssjef

Torsdag i forrige uke hadde LetSea og YSK marine besøk av fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap) og utdanningssjef Nina Ellingsen Høiskar.

Sandnessjøen videregående skole har i høst tatt opp sitt andre kull med elever til utdanningen YSK marine. Opplæringstilbudet er det eneste i sitt slag i Nordland fylke.

YSK står for yrkes- og studiekompetanse. Elevene som fullfører og består er sikret både fagbrev som fagoperatør i akvakultur og spesiell studiekompetanse. Både Nova Sea, MoWi og LetSea stiller med læreplasser til elevene. Det tas opp fem elever hvert år.

Olsen og Høiskar fikk omvisning på LetSea sin Forsøksstasjon i Dønna kommune. Her har to av studentene sin praksisplass. LetSea er Norges største forsøkssenter for havbruk med 20 års erfaring med testing og forsøk innenfor havbruk. Kristian Johnsen presenterte bedriften for tilhørerne. Deretter presenterte elevene på VG2 sine praksisbedrifter og fortalte om sine erfaringer med opplæringen. De gir uttrykk for å være svært fornøyd med opplæringstilbudet. De trives, lærer mye og ser for seg ei framtid i næringen.

Besøket ble avsluttet på LetSea sitt landanlegg hvor det foregår forskning i kar på land. Her planlegger også LetSea en ny havbrukspark til 40 millioner kroner og 150 nye forsøkskar.

 

Fakta om YSK:

YSK marine er et opplæringsløp som i løpet av fire år gir eleven/lærlingen både yrkeskompetanse og spesiell studiekompetanse med realfaglig fordypning. Eleven tegner kontrakt med bedriften fra første år og avlegge fagprøve etter fire år. Parallelt med opplæringen i bedrift får eleven opplæring i skole i felles programfag og fellesfag. YSK/TAF er et tilbud for elever som sikter seg mot høyere utdanning ved starten av opplæringsløpet, men som også ønsker en yrkesfaglig utdanning i bunn. Elevene får fagbrev/svennebrev og spesiell studiekompetanse.

ysk.besokfylket

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter