bell 525

Vurderer ny helikoptertype for norsk sokkel

Bilde: Bell 525

Wintershall Dea har skrevet under en intensjonsavtale med helikopterprodusenten Bell, hvor målet er å undersøke mulighetene for å introdusere et nytt og moderne helikopter på norsk sokkel, skriver selskapet i en melding.

I dag finnes det bare en helikoptertype i trafikk for å frakte oljearbeidere til og fra jobb på installasjonene i havet utenfor norskekysten. Wintershall Dea vil bidra til å gjøre helikoptertjenesten for norsk olje- og gassinudstri mer robust ved undersøke mulighetene for om det nye Bell 525-helikopeteret kan introduseres i Norges.

– Wintershall Dea leter hele tiden etter muligheter til å forbedre måten vi driver virksomheten vår på. Intensjonsavtalen med Bell kan føre til gjøre reisen til jobb offshore bedre for våre ansatte, sier Alv Solheim, administrerende direktør for Wintershall Dea i Norge.

Den nye Bell 525-helikopteret er utstyrt med moderne teknologi for å øke flysikkerheten, redusere utslipp og støy – og forkorte reisetiden til installasjonene. Bell 525 er det det første kommersielle offshore helikopteret utstyrt med «fly by wire» teknologi, som digitaliserer mange tradisjonelle kontroller, og som fram til nå bare har vært brukt i fly.

– Vi vil bruke de neste månedene på å arbeide tett med Bell for å finne ut hva som kreves for å gjøre Bell 525 klar for å fly i Norge. I dette arbeidet vil vi gå inn på tekniske krav, se på operasjonsmodeller sammen med helikopteroperatørene og sørge for tett dialog med fagforeninger og andre aktører for å sikre at helikoptertypen oppfyller våre krav til helikoptertransport. Først når alt dette er gjort, vil Wintershall Dea avgjøre om prosjektet kan tas over i en operasjonell fase, sier Solheim.

Fakta om Bell 525:

Passasjerer: 16

Rekkevidde med 16 passasjerer: 580 nautiske mil (1074 kilometer)

Marjsfart: 145 knop (269 km/t)

Maksfart: 164 knop (294 km/t)

30% redusert drivstofforbruk

Lavere støynivå inne og ute

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter