Vlantana illustrasjon

Transportselskap siktet og sju lastebiler inndratt

En Vlantana-bil fotografert ved en tidligere anledning. Foto: Leif Steinholt

Leif Steinholt, Helgelands Blad

Transportselskapet Vlantana er under politietterforskning for dokumentjuks og for å ha betalt de ansatte for lite lønn. Sju lastebiler er inndratt.

Lastebilene står bak et gjerde i Råde og er beslaglagt for å sikre verdier etter en eventuell straffesak.

– Vi mistenker at selskapet har betalt de ansatte mindre lønn enn tariffavtalene man er pliktig å følge, sier politiadvokat Christian Eckhoff til NRK.

Det er mistanke om at selskapet har betalt lønn under tariff til samtlige 250 sjåfører, som er samtlige av de ansatte.

Statens vegvesen meldte tirsdag at de trakk tilbake alle de 85 løyvene til det omstridte litauiske selskapet på grunn av dårlig vandel. Flere norske selskap, blant andre Bama Gruppen AS, har også trukket samarbeidet den siste tiden, selv om de kun har kjøpt tjenester av Vlantanas litauiske selskap, skriver Norges lastebileier-forbunds nettsted Lastebil.no.

Fra før av er det avdekket alvorlige brudd på kjøre- og hviletid, manglende dokumentasjon, systematisk feilregistrering av timelister og manglende utbetaling av lønn. Selskapet ble politianmeldt både av Arbeidstilsynet og Vegvesenet i 2019.

Tirsdag varslet også det litauiske selskapet at de kom til å legge ned sin virksomhet i Norge med virkning fra 1. mars.

Politiet har nå ransaket selskapets lokaler, skriver NRK. Samtidig er bankkonti med omkring 10 millioner kroner beslaglagt.

Politiet er i gang med å gjennomgå dokumentasjonen de har fått tak i etter ransakelsen og opplyser at det er ting som tyder på at selskapet har operert med falske dokumenter.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter