nybaat.havbruksakademiet

Havbruksakademiet på Toft bestiller el-hybrid undervisningsfartøy

Foto: Havbruksakademiet

Pressemelding

Havbruksakademiet på Toft i Brønnøysund har bestilt en El hybrid arbeidsbåt fra Moen Marin.

Båten skal benyttes som undervisningsfartøy og er skreddersydd for opplæring ved at man for eksempel har innvendig stor sittegruppe, takmontert smarttavle og utvendig styreposisjon med skjerm og 360 ̊ kamera. Havbruksakademiet videregående skole har 38 elever fordelt på Vg1 Naturbruk, Vg2 Akvakultur og Vg3 Studieforberedende Naturbruk. Havbruksakademiet er en del av Norsk Havbruksakademi, som også omfatter Norsk Havbruksfagskole og kurs- og konferanseavdeling.

I front for det grønne skiftet

Havbruksakademiets arbeidsbåt er en plug-in hybrid, noe som innebærer at båten går på ren energi fra strømnettet, men ved behov vil et aggregat lade batteriene. Batteripakken er på 250kWh, noe som de aller fleste arbeidsdager vil være nok til å drive båten helelektrisk. Regjeringens handlingsplan for grønn skipsfart slår fast at ambisjonen er å halvere utslippene fra innenriks sjøfart og fiske innen 2030, og der regjeringen vil vurdere krav om innføring av null- og lavutslippsløsninger for havbruksfartøy.
For Havbruksakademiet har det, i tillegg til å bidra til reduserte utslipp, vært viktig at elevene får arbeidsverktøy som de vil møte i fremtidens havbruk. En arbeidsbåt som i hovedsak går på strøm, vil også bidra til å gi skolens elever og lærere et bedre arbeidsmiljø på sjøen, uten motorstøy og eksos.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter