Pia 2 Kvarøy Smoltfoto Bjørn Leirvik

Pia blir leder for Kvarøy Smolt AS

Pia H. Møller går fra dagligvare-bransjen og Coop Helgeland - til oppdrett og Kvarøy Smolt.Foto: Bjørn Leirvik.

Pia Hjortsholm Møller (51) blir ny daglig leder for Kvarøy Smolt AS – og tiltrer allerede mandag 11. mai.

Pia går fra dagligvare-bransjen til fiskeoppdrett. Hun er økonomi- og ledelsesutdannet, og kommer fra stillingen som økonomi- og eiendomssjef i Coop Helgeland, melder selskapet.

Kvarøy Fiskeoppdrett AS overtok tidligere i år som eneaksjonær i daværende Ranfjord Fiskeprodukter. Selskapet byttet samtidig navn til Kvarøy Smolt AS. Kvarøy Smolt har en forhistorie tilbake fra 1985. Selskapet har 11 ansatte, omsetter for ca. 55 millioner i året, og er i dag lokalisert i Mo Industripark med rikelig tilgang til vann og overskuddsenergi fra prosessindustrien.

Ydmyk

Pia Hjortsholm Møller har tidligere også jobbet i Mo Industripark og MIRAS-konsernet, og sier seg meget ydmyk til oppgaven i Kvarøy Smolt. - Som ny i bransjen, skal jeg bruke tid på å etablere meg i rollen. Bedriften har svært kompetente ansatte med mye erfaring, og det står en solid eier bak som ønsker å satse på videreutvikling. Så dette ser jeg virkelig fram til, sier hun.

Hun har latt seg inspirere av Kvarøy-selskapenes arbeid med bærekraftig produksjon av laks. - De har lenge vært opptatt av hvordan de kan produsere laksen bedre. Med engasjerte ansatte, egenutviklet fôr og moderne teknologi, produserer de laks av høy kvalitet, sier Pia H. Møller.

Vil styrke laget

Gjermund Olsen er styreleder i Kvarøy Smolt AS – og ser med forventning fram til det som nå skjer:

- For oss er det strategisk viktig å styrke verdikjeden fra smolt til ferdig laks. Vi jobber med et forprosjekt som vil innebære betydelige investeringer i nytt og moderne smoltanlegg. Pia sin økonomibakgrunn, ledelses- og omstillingskompetanse, blir viktig for oss fremover. Pia vil styrke laget, sier styrelederen.

Kvarøy Fiskeoppdrett AS, på indre Kvarøy i Lurøy kommune, har produsert laks siden 1976. De drifter seks konsesjoner – og har 24 ansatte i morselskapet. Selskapet har mer enn doblet omsetningen siden 2015.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter