Melkya Snhvit Photo yvind Hagen

Equinor varsler at produksjonen på Melkøya ikke kommer i gang før 2021

Foto: Øyvind Hagen/Equinor

Av NTB

Produksjonen på det brannherjede petroleumsanlegget på Melkøya kommer tidligst i gang igjen over nyåret, meldte Equinor et varsel til markedet om mandag.

Pressetalsperson Eskil Eriksen i Equinor bekrefter overfor NTB at selskapet har sendt ut en melding til markedet om at det vil ta tid før produksjonen kommer i gang igjen.
Anlegget har vært stengt siden det brøt ut en alvorlig brann der 28. september.
– Hammerfest LNG har informert markedet om at anlegget vil være stengt ned ut året. Det pågår fortsatt arbeid med å utrede skadeomfanget og avklare hva som var årsaken til brannen, men basert på informasjonen vi har nå, vil anlegget være stengt ned ut året, sier Eriksen til NTB.
– Hvilke økonomiske konsekvenser får det?
– Det ønsker vi ikke å spekulere på nå. Nå jobber vi for fullt til å få oversikt over skadeomfang og bidra til å få anlegget opp igjen på en god og sikker måte, sier Eriksen.
Årsaken til brannen er ikke kjent, men den startet i en turbin på produksjonsanlegget. Petroleumstilsynet har kalt brannen en av de mest alvorlige hendelsene i norsk petroleumshistorie.
Alle ansatte ble evakuert da brannen brøt ut, noe de også ble to uker tidligere da det ble oppdaget en alvorlig lekkasje av brannfarlig gass i det samme anlegget.
– Hva skjer med de ansatte nå, permitteres de?
–Permitteringer har ikke vært på radaren per nå, sier Eriksen.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter