Mannskapet som hentet EL-Ida i Brønnøysund, fra venstre: Driftsleder Oskar Hammer, Olafur Tavsen og Tom Hammer. Foto: Hans Petter Sørensen

Pressemelding

I januar bestilte Nova Sea to elektriske arbeidsbåter fra Folla Maritime. Nå er den første båten overlevert, døpt og ankommet lokalitet.

Båten er av typen Follawork 35 Electric og er døpt El-Ida. Lokaliteten den skal gå på er Storvika på Bolga.

- Vi er svært fornøyd med den nye båten så langt. Den er av akkurat samme type arbeidsbåt som vi har bestilt av Folla Maritime tidligere, bare elektrisk. Sammenlignet med våre andre arbeidsbåter, har den mindre utslipp og lite støy, som gjør arbeidshverdagen bedre for både folk, miljø og fisk, sier teknisk ansvarlig for sjø i Nova Sea, Odd Stensland.

Lang rekkevidde

Follawork 35 electric er en 10,65 meter lang og 5 meter bred arbeidsbåt. Den har en batteripakke på 330 kwh, som gir både lang rekkevidde og lang levetid. Med el-framdrift og elektriske thrustere, blir det en stille og lett manøvrerbar båt.

- Båten lager lite til ingen støy, har lite utslipp og er enkel å manøvrere. I tillegg blir det mye enklere å gjennomføre service, da El-Marin som har levert batteripakken kan kjøre systemoppdateringer fra deres kontor. Turen fra Brønnøysund til Bolga viste oss at batteripakken holder det vi forventet med tanke på rekkevidde, avslutter Stensland.

Bygges på Flatanger

Folla Maritime er svært fornøyd med samarbeidet de har hatt med Nova Sea, og ser fram til å starte arbeidet med den andre el-båten som skal leveres før årskifet. Som den første el-båten, skal også denne bygges i sin helhet på verftet i Flatanger.

- Det har vært en spennende prosess med Nova Sea. Båten er designet og skreddersydd etter akkurat de ønskene og behovene som Nova Sea har. Alt fra systemene, batteripakken og annet innhold. I tillegg har vi tilpasset for ladning både ved landbase og fôrflåte, som i kombinasjon med en generator ombord gjør den til et sikkert og trygt alternativ til den vanlige arbeidsbåten, sier markedssjef i Folla Maritime, Greger Samuelsen.

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter