faeroysund 1024x538

Nybygg gir 18 nye jobber

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Den nye brønnbåten «Færøysund» har fått vann under kjølen på verftet i Tyrkia.

«Færøysund» blir søsterskip til «Steinar Olaisen» i rederiet North Salmon Service AS (tidl. Nova Sea Service), som drives fra Herøy.

Nybygget får en lastekapasitet på tre tusen kubikkmeter, og var ved bestillingen beregnet å koste 323 millioner kroner. Rederiet eier og driver fra før søsterskipet «Steinar Olaisen». De to båtene representerer en samlet investering på omkring 700 millioner.

Utrusting i Norge

Etter sjøsettingen av skroget fra verftet i Tyrkia, denne uka, skal utrusting og ferdigstilling foregå hos Aas Mekaniske på Vestnes i Møre og Romsdal.

Planen er at båten skal settes i drift i september 2021, ifølge daglig leder i North Salmon Service, Arnt Erling Paulsen.

Da mannskap skulle rekrutteres til Steinar Olaisen meldte det seg 750 søkere, fra fire land.

– Folk har allerede begynt å ringe, sier Paulsen.

Lyser ut i januar

Planen er å rekruttere 16 sjøfolk til det nye fartøyet. I tillegg skal administrasjonen på Herøy styrkes med en til to nye stillinger. - Folk har allerede begynt å ringe, sier Paulsen.

– Vi regner med å lyse ut stillingene i januar, med tilsetting i februar, sier Paulsen, og legger til at to-tre av båtens framtidige mannskap skal delta på byggeoppfølging ved verftet fram til overlevering til rederiet.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter