Straumberg på vei ut av havna i Sandnessjøen. Foto: Kari-Ann Dragland Stangen

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fiskeriselskapet Straumberg, som har hatt adresse Leirfjord, er til salg.

Det skriver Fiskeribladet. «Straumberg» var ny i 2014.

– Det er et par måneder siden jeg la båten ut for salg og det har meldt seg interessenter, særlig i Nord-Norge, men det er ikke blitt noen konkret ut av det ennå. Koronaen legger nok en demper på salgsprosessen ettersom det ikke er så lett å møtes for tiden, sier reder Øystein Hanssen til Fiskeribladet.

Bransjefolk Helgelands Blad har konferert med utelukker ikke at båt og tilhørende kvoter kan bli solgt for rundt 400 millioner.

– Det er ingen som står klar til å ta over driften videre. Selv er jeg 72 år og føler jeg har drevet lenge nok. Jeg begynte på fiskebåt i sommerferien som 13-åring og har drevet fiske hele tiden bortsett fra noen år i skipsfarten etter å ha tatt skipperutdannelse, sier Hanssen.

Båten har et kvotegrunnlag på 326 basistonn, som gir rett til å fiske 483 tonn makrell og 1915 tonn norsk vårgytende sild, samtidig som «Straumberg» kan fiske vassild og seinot.

¤ Hanssen er fra Leirfjord og har rederikontoret i Trondheim, men båten er stasjonert i Fosnavåg hvor maskinisten kommer fra.

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter