David Tønne er finansdirektør i Aker BP.

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fram mot utgangen av 2022 planlegger Aker BP deltakelse i 10-12 utbyggingsprosjekter på norsk sokkel, hvorav minst ett kommer på Skarv-feltet i år.

I løpet av året skal fase 2 av Ærfugl-prosjektet settes i produksjon på Skarv-feltet. Omtrent samtidig som fase 2 sluttføres, kommer mini-prosjektet «Gråsel» inn, med boring senere ut på vårparten. Gråsel har rundt 13 millioner fat olje, som skal produseres gjennom en eksisterende bunnramme. Investeringen på 1,2 milliarder kroner er i stor grad knyttet til boring av to brønner, som skal gjøres i løpet av våren.

Fyller kassen

På disse dagers olje- og gasspriser bugner kassen hos finansdirektør David Tønne. Sandnessjøværingen holdt torsdag en orientering om fjoråret, og selskapets planer for årene fram mot 2028, i kraft av å være finansdirektør i Aker BP. Tross et vanskelig fjorår med korona og oljepriser som falt ned i 20 dollar, har oljeselskapet doblet kassabeholdningen til 40 milliarder kroner i løpet av 2020. En forklaring ligger i at selskapet oppgir en gjennomsnittlig driftskostnad på litt over 8 dollar per fat de produserer. Denne uka har oljeprisen skutt opp mot nærmere 60 dollar per fat.

Doblet på Skarv

Tønne oppga i sin orientering at selskapet genererer kontanter til fri bruk på oljepriser over 35 dollar. På dagens priser skulle det tilsi rundt 45-50 millioner kroner, hver dag.

Legg så til at med virkning fra ukene før jul ble produksjonen på Skarv doblet med innfasingen av Ærfugl fase 1, og produksjonen på kjempefeltet Johan Sverdrup i Nordsjøen ble skrudd opp med rundt 20 prosent.

Utbygging av «Gråsel» på Skarv skal ferdigstilles i løpet av året, med boring senere ut på vårparten.

¤ For året 2020 betaler Aker BP ut 425 millioner dollar i aksjeutbytte, tilsvarende rundt 3,8 milliarder kroner.

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter