Helgeland V&M og BP samarbeider om to nye år

Forlenger kontrakt.

SIGNATUR: Helgeland V&M får mer å gjøre for BP, fra venstre daglig leder Øystein Barth-Heyerdahl, Olav Botn, og informasjonsdirektør Olav Fjellså i BP. foto: Morten Hofstad

Petro Puls: Morten Hofstad
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   97055021

Helgeland V&M får to nye år med vedlikehold og modifikasjon på Skarv-feltet.
De tre første årene av kontrakten Helgeland V&M fikk med BP, om å drive vedlikehold og modifikasjoner på Skarv-feltet, er omme. Nå benytter BP retten de har hatt i kontrakten til å forlenge oppdraget med to nye år.

Fire ganger mer
Erfaringene fra de første tre årene er 14 millioner i omsetning de siste månedene i 2011, 130 millioner i 2012, og rundt 100 millioner i 2013, til sammen 240 millioner. Så langt i år har BP utfakturert 20 millioner til Helgeland V&M.
Den opprinnelige kontrakten garanterte 20 millioner hvert år. Tallene viser at oppdragsmengden til de samarbeidende bedriftene på Helgeland har blitt fire ganger større, enn kontrakten skulle tilsi.
Omsetningen fordeler seg omkring 50-50 mellom innkjøp og timeforbruk på mannskaper. Daglige leder i Helgeland V&M, Øystein Barth-Heyerdahl konstaterer at i toppåret 2012, medførte BP-kontrakten 90 utførte årsverk i lokale bedrifter. Over tre år er tallet rundt 120 årsverk.
– Det er Olav Botn og Olav Fjellså som har fått dette til å fungere, sier Barth-Heyerdahl, som kom inn i ledelsen etter at samarbeidet var godt etablert.

Innkjøp
Nå bygger Helgeland V&M ut samarbeidet med BP gjennom å overta innkjøpsfunksjoner for varer og tjenester til Skarv.
– 250 bedrifter over hele landet er allerede prekvalifisert av oss som leverandører til Skarv, sier Olav Botn.
Dette samarbeidet mener de er direkte resultat av at BP har en egen organisasjon i Sandnessjøen, i samme bygg som Helgeland V&M.
– Nå sikrer Helgeland V&M at vi får leveranser til riktig tid, pris og kvalitet, sier Olav Fjellså i BP.
– Vi oppdager stadig nye ting vi kan løse i fellesskap, områder vi ikke så da kontrakten ble inngått. Nærheten til vår organisasjon er sentralt i dette, sier Fjellså.

Inn og ut
Fjellså nevner eksempel med en kritisk komponent på Skarv-skipet, som trengte reparasjon. Delen ble fløyet inn på ettermiddagen, fraktet til Miras på Mo i Rana med bil, reparert over natta, og fløyet ut igjen neste dag.
– Kortreiste varer og tjenester, god kvalitet og kort responstid, det er det vi vil ha mer av, sier Fjellså.
Olav Botn og Øystein Barth-Heyerdahl ser ingen begrensninger i hvilke kunder de kan jobbe mot, selv om BP i dag er helt dominerende.
– Skarv gir oss en historikk og referanse i arbeid mot andre aktører, sier Barth-Heyerdahl.
– BP ga oss sjansen, et lodd. De hadde tro på oss. Dette er en kjempeviktig sak, sier Olav Botn.

Neste fase
Nå som Skarv-feltet er kommet i gjenge med daglig drift og løpende vedlikehold, flyttes oppmerksomheten over mot neste nivå av ringvirkninger.
Da snakker vi «subsea».
Det svære verksted- og lageranlegget skal etter planen stå ferdig på Horvnes i oktober neste år. Olav Fjellså mener dette ikke vil bli en stor virksomhet helt fra starten, men vil ha et betydelig vekstpotensial i takt med flere subsea-utbygginger, og stigende alder på allerede installert utstyr.
– Vi er veldig glade for at Statoil ble med oss på denne satsingen. Hvis lokalt basert industri kan tilby det som vil trenges for å utvikle vedlikehold og reparasjoner på subsea-utstyr, så er det en veldig spennende mulighet, sier Fjellså.

Helgeland V&M AS  - Daglig leder: Øystein Barth-Heyerdahl
Eiere: Miras Industries AS (34,72 %), Slipen mekaniske AS (14,10 %), SINUS As (14,07 %), SVETEK AS (14,07%), Can Alsten Construction AS (14.09 %), Inspecta AS (8,01 %), Alsten Management as (0,94 %)

• Eierbedriftene representerer en samlet årlig omsetning på nærmere en milliard kroner, og disponerer til sammen 6-7oo operatører innenfor en lang rekke disipliner.
• Markedet defineres som vedlikehold og modifikasjonsarbeid i Norskehavet, sammen med riggeservice, vedlikehold av subsea-utstyr, og innkjøpstjenester.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter