Eivind Mikalsen, Konsernsjef i Helgeland Kraft AS. Foto: Snorre Nicolaisen

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Helgeland Kraft avsluttet året svakt, men ble løftet av salgsgevinsten fra Helgeland Invest.

Uvanlig lave strømprise i ukene før jul bidro til at Helgeland Kraft bare tjente 18 millioner i fjerde kvartal, 66 millioner mindre enn samme kvartal i fjor.

– Gevinst fra aksjesalget i Helgeland Invest (ca 80 millioner) bidrar imidlertid til et svært godt finansresultat, og følgelig et resultat etter skatt på 91 millioner i fjerde kvartal.

– Resultat etter skatt for hele 2020 er imidlertid betydelig svakere enn i 2019, og ble 175 millioner, 104 millioner mindre enn året før, opplyser konsernsjef Eivind Mikalsen i ei pressemelding.

– I begynnelsen av 2021 har vi hatt svært kaldt og tørt vær, som har dratt kraftprisene kraftig oppover. Prisutviklingen framover ventes i første rekke å påvirkes av værutviklingen. Det er flere forhold som tilsier at det ser ut til at vi kan forvente kraftpriser på mer normale nivåer i år, med mindre vi på ny kommer inn i en våt værtrend, ifølge Mikalsen.


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter