Oljeforekomstene i Gråsel (markert i rødt), ligger på oversiden av gassfeltet Skarv.

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Produksjonen fra «Gråsel» på Skarv-feltet er startet, seks måneder etter vedtak og fire måneder før planlagt.

Fredag 18. juni melder Aker BP at oljefeltet Gråsel, som skal produsere rundt 13 millioner fat over Skarv-skipet, er satt i produksjon.

Oppstart skjer seks måneder etter at prosjektet ble vedtatt, og fire måneder før opprinnelig planlagt produksjonsstart.

– Jeg er utrolig stolt av prosjektteamet og våre alliansepartnere: Det er seks måneder siden partnerskapet tok investeringsbeslutning om å bygge ut Gråsel. Dette må være ett av de raskest gjennomførte prosjektene på norsk sokkel, sier administrerende direktør i Aker BP, Karl Johnny Hersvik i ei pressemelding.

• Utbyggingsløsningen er basert på gjenbruk av eksisterende infrastruktur. Det har bidratt til å gjøre Gråsel til et svært robust prosjekt både teknisk og kommersielt, og med en balansepris på rundt 15 dollar fatet, sier direktør for drift og feltutvikling, Ine Dolve.

• Til sammenligning er oljeprisen fredag over 72 dollar.

Riggen Deepsea Stavanger har de siste ukene boret en ny produksjonsbrønn, og etablert trykkstøtte som også skal benytte på tilstøtende Gråsel og Tilje.

I tredje kvartal planlegges boring av en ny brønn, som skal brukes til trykkstøtte i Gråsel (injeksjon).

Tilbake i drift

Da den 25 dager lange planlagte revisjonsstansen på Skarv var over, ble produksjonen på Skarv og Ærfugl gjenopptatt, før kranene på Gråsel også ble åpnet.

Når Ærfugl og Gråsel er i produksjon er Skarv-feltet tilbake på en daglig produksjon på 170 000 fat per dag. Flere fat per dag bidrar samtidig til 30 prosent lavere CO2-utslipp fra 2022. De nye bidragene bidrar til å forlenge livet til Skarv med fem år, opplyser Skarv-direktør Sverre Isak Bjørn.

Men allerede ligger fire nye utbyggingsprosjekt på tegnebrettet. I løpet av 2022 er det ventet at Shrek, Idun Nord, Alve Nord, og Ørn blir vedtatt utbygd, som del av prosjektet «SSP» (Skarv Satellite Project)

– I tillegg har vi store leteambisjoner i Skarvområdet, og jobber med en større letekampanje med både opererte og ikke-opererte brønner i 2022, sier Sverre Isak Bjørn.

¤ Ifølge vårt magasin HavPuls er Aker BP operatør for letebrønnene Grønlifjellet og Storjo. Dessuten er de medeier i ConocoPhillips-brønnen Peder, alle tre vest av Helgeland.


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter