Klart for årets 
første rigg

Noreco skal bore på Verdane.

 

Bilde: Basesjef Asco avd. Sandnessjøen, Ståle Edvardsen

Petro Puls: Morten Hofstad
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. - mob: 970 55 021

I løpet av uka er boreriggen «Bredford Dolphin» ventet til Helgeland for årets første leteboring. I fjor sommer jobbet fem-seks rigger samtidig utenfor Helgeland, og aktiviteten på basene i Sandnessjøen var yrende. Så falt farten. Så langt i år er kun én letebrønn bekreftet når oljeselskapet Noreco skal bore «Verdande», som ligger nordvest for Norne.

Henter inn folk
Riggen «Bredford Dolphin» starter etter planen tirsdag turen fra en vellykket produksjonstest på eventyrfunnet Johan Sverdrup i Nordsjøen.
– Vi henter nå inn fire ansatte som har gått i en rotasjonsordning, og går fra ti til fjorten ansatte i en periode framover, sier basesjef for Asco, Ståle Edvardsen.
Ute på lagerområdet ligger flere kilometer med stålrør, «casing» på fagspråket, rør som støpes ned som forsegling av fjellet under boring. Borevæsker til operasjonen skal leveres av Baker Hughes på Horvnes.
Den splitter nye LNG-drevne supplybåten «Viking Prince» vil bli å se i Sandnessjøen rundt tre ganger i uka i månedene som kommer. LNG-gassen vil bli fraktet med tankbil til Sandnessjøen fra Rogaland. I tillegg til supplybåten, støttes riggen av et beredskapsfartøy ute på feltet.

Høye forventninger
Oljeselskapet Noreco har planlagt boring i minst 68 dager. Blir det gjort funn kan operasjonen bli utvidet et stykke ut i august.
Noreco opplyser at de beregner sannsynligheten for å gjøre funn av olje eller gass til 29 prosent. Hvis funn, kan reservene være i størrelsesorden 53-236 millioner fat, ifølge Noreco. Til sammenligning hadde Norne-feltet ved årsskiftet produsert 676 millioner fat olje og gass over feltets 16 år lange levetid.
Et vesentlig Noreco-funn på Verdande vil trolig være høyaktuelt for produksjon på Norne. Nye reserver i området vil telle med i vurderingene Statoil nå gjør av levetiden til Norne-skipet.

Brønn nummer to
En annen planlagt letebrønn i år er Centrica-boringen på «Ivory». Basetjenestene for denne operasjonen er i disse dager ute på anbud. Boreskipet «West Navigator» er hentet inn for boring øst for Aasta Hansteen, utenfor Bodø, på senhøsten i år.
Bortsett fra dette har Asco og Helgelandsbase begynt å forberede seg på kniving om Aasta Hansteen-prosjektet, der Subsea 7 for tiden er ute med anbud på logistikk-tjenester for en rekke svære subsea-fartøyer.
Oppstart av offshoreoperasjoner på Aasta Hansteen kan komme i løpet av høst eller vinter.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter