Foto: Scanpix

Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Drevja og Leirelva er blant vassdragene som får ekstra overvåking etter at laks rømte fra et oppdrettsanlegg i Nærøysund.

De to elvene i Leirfjord og Vefsn er blant til sammen 17 lakseførende vassdrag som blir underlagt tiltak etter rømmingen i Nærøysund der anslagsvis 39.000 laks kom seg ut av oppdrettsanlegget eid av Midt-Norsk Havbruk.

Fiskeridirektoratet har gitt Midt-Norsk Havbruk pålegg om tiltak i totalt 17 vassdrag etter hendelsen der det rømte om lag 39 000 oppdrettslaks i Lekafjorden. Åtte av vassdraga skal følges opp også i 2022.

Det skriver Fiskeridirektoratet i ei pressemelding.

Selskapet skal sørge for å kartlegge om rømt fisk vandrer opp i vassdraga, og at uttak blir iverksatt der det er behov for det.

Midt-Norsk Havbruk har engasjert Norsk Institutt for Naturforskning for å følge opp tiltakene i pålegget. Fiskeridirektoratet har mottatt og godkjent en plan for aktivitetene.

Direktoratet har også mottatt en rekke tips om fangster av oppdrettslaks i denne saken, blant annet i og ved vassdrag.

På bakgrunn av tipsene er det iverksatt tiltak i fire vassdrag som ikke er del av pålegget; Drevja i Vefsnfjorden, Sausvassdraget i Velfjorden, Lakselvvassdraget i Innervisten og Leirelva i Leirfjorden.

– Fiskeridirektoratet vil rette en takk til de som har meldt fra om fangster og observasjoner av den rømte laksen. Tipsene har bidratt til å gi et god bilde av hvordan fisken har spredd seg, melder Fiskeridirektoratet, som fortsatt ønsker tips.


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter