Foto: Aker BP

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Produksjonen av olje og gass på Skarv ble doblet i tredje kvartal, mot samme periode i fjor.

Som kjent skaper rekordhøye priser på gass eventyrlige overskudd for produsenter som Equinor og AkerBp. Sistnevnte bekreftet trenden i kvartalsrapporten torsdag morgen.

Skarv doblet

Der framgår det at sommerens ombygging av produksjonsanlegget på Skarv har bidratt til å doble produksjonen i tredje kvartal (juli-september), sammenlignet med samme periode i fjor.

I høst har AkerBp sin andel av produksjonen ligget på 34,5 millioner fat per dag (olje og gass til sammen), mot 17,5 millioner fat samme tid i fjor.

Økningen fra andre kvartal i år (feltet var stengt en måneds tid for modifikasjon) er 68 prosent. «Oppetiden», som måler produksjonseffektiviteten, var på hele 97 prosent i tredje kvartal.

Oppnådd salgspris for gassen i tredje kvartal oppgis til astronomiske 91,3 dollar per fat, som er en dobling fra samme periode i fjor. Oppnådd oljepris fra Skarv i tredje kvartal oppgis til 71,5 dollar.

Som vi hørte fra Equinor, onsdag, har også AkerBp valgt å prioritere gassproduksjon, ved å heller selge gassen enn å pumpe den tilbake i reservoaret på Skarv som trykkstøtte for oljeproduksjon.

Stabler cash

De eventyrlige prisene for olje og gass ga AkerBp en kontantstrøm fra driften på litt over en milliard dollar i tredje kvartal.

Etter investeringer, aksjeutbytte og rentekostnader, satt selskapet igjen med en kontantbeholdning på 1,42 milliarder dollar ved utgangen av september, en økning på 46 prosent fra slutten av juni.

¤ Ærfugl-prosjektet på Skarv nærmer seg nå fullføring, og loves ferdigstilt i løpet av noen uker. Arbeidet med å levere en plan for fire nye utbygginger på Skarv i løpet av neste år, foreløpig anslått til 12 milliarder kroner, er på plan, melder AkerBp.

 

 

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter