Sentralt plassert på Herøy regner Jakobsen med å finne sine kunder langs hele kysten fra Salten og ned til Trøndelag. Foto: Bjørn Are Hansen

Rune Kr. Ellingsen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

- Vi begynner med 20 ansatte, så regner vi med å øke på etter hvert, sier Jan Erik Jakobsen i nystartede Inter Notservice AS.

I disse dager reiser industribygget på 2.500 kvadratmeter seg i Herøy. I mars skal alt være klart til åpning.

Bak det nystartede selskapet står oppdrettsveteran Jan Erik Jakobsen.

Arbeidsplasser

– Det er et eget selskap som bygger bygget, og så er det Inter Notservice som skal drive bøteri der, sier daglig leder og eier Jan Erik Jakobsen – på vegne av begge selskapene.

– Jeg har ikke fått ansatt noe folk ennå, men har startet på prosessen.

Og arbeidsplasser blir det av nysatsingen, fra første dag.

– Vi begynner med 20 ansatte, så regner vi med at vi må øke på med ennå flere etter hvert. Så vi ender nok opp med mellom 20 og 30 fast ansatte.

Skal være totalleverandør

Inter Notservice tar mål av seg til å bli totalleverandør innen oppdrettsnøter.

– Vi tar sikte på å være i gang med bøteri i løpet av mars måned. Kundene våre blir alle oppdrettere i området rundt oss. Det vil si hele Nordland, fra Salten og ned til fylkesgrensa. Vi skal både drive med produksjon av nye nøter, sertifisering, reparasjoner og vasking av nøter. Til sertifiseringen får vi et firma som skal leie seg inn og ha kontorer hos oss. Så vi blir totalleverandør innen nøter, sier han.

Satser 100 millioner

Jakobsen er ikke redd for å satse, selv om investeringen er av det friske slaget.

– Totalpakken på hele prosjektet kommer på over 100 millioner kroner. Da tar vi høyde for å lease maskinene som trengs, og resten er egenfinansiert via lån.

Han har blant annet bakgrunn fra Seløy Sjøfarm som han også står som eier og driver av.

– Jeg har vært i oppdrettsbransjen hele mitt liv. Den første laksekonsesjonen fikk jeg for nesten 45 år siden. Så jeg har drevet ei stund med dette, ler han.

Koronaforsinket

Selve bygget kommer på rundt 2.500 kvadratmeter i grunnflate. Administrasjonsdelen strekker seg over tre etasjer, og så blir det hybler for arbeidsfolk i andre etasje. Det gjelder både servicefolk som skal innom, og de som skal leie kontorplasser hos oss.

Når Inter Notservice åpner dørene i mars, er det etter en del forsinkelser underveis.

– Ja, koronaen har gitt oss store problemer. Det er utrolig mye av det vi skulle ha av byggematerialer som er forsinket på grunn av den. Men det ordner seg, selv om vi har blitt litt forsinket og har flyttet startdatoen fra januar til mars. Men den tidsfristen regner vi med skal holde, avslutter han.


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter