Johan Sverdrup. Foto: Equinor

Det kan bli 25 nye prosjekter og ny gassrekord på sokkelen i 2022, tror Wood Mackenzie. Analytikerne venter også solid pengestrøm for selskapene, melder e.24.no

«Produksjonsvekst og rekordhøy kontantstrøm i 2022 vil styrke balansene, samtidig som det er rekordhøyt antall investeringsbeslutninger på bordet, drevet av den midlertidige skattepakken», skriver Wood Mackenzie i et notat.

- Vi venter også at selskaper vil bokføre rekordhøye resultater. Kostnadskuttene i tidligere nedturer kombinert med sterke priser vil gi kontantstrøm på nivåer man aldri har sett før på norsk sokkel, sier Wood Mackenzies Europa-analytiker  Boroujerdi til e24.no

Kan få ny gassrekord

Den stramme situasjonen i det europeiske gassmarkedet vil også bidra til at Norge leverer mer gass til neste år, tror Wood Mackenzie.

Equinor fikk nylig lov fra staten til å øke gassproduksjonen fra feltene Troll og Oseberg. Wood Mackenzie tror at Norge i 2022 potensielt kan overgå rekordproduksjonen fra 2017 på 125 milliarder kubikkmeter.

Wood Mackenzie venter norsk olje- og gassproduksjon på over fire millioner fat oljeekvivalenter per dag i 2022, med hjelp fra av nye felt som Martin Linge, fase to av Johan Sverdrup, Dvalin og videreutviklingen av Njord.

Les hele saken fra e24.no her


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter