Splitter nye og hypermoderne Deepsea Nordkapp. Foto: Dag E. Hareide

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Aker BP planlegger å starte boringen på «Storjo» vest av Skarv ved påsketider, selskapets tredje egenopererte letebrønn utenfor Helgeland i år.

Selskapet bekreftet før jul overfor vårt magasin HavPuls boring av to letebrønner i Skarv-området, som er planlagt til høsten.

Ni bekreftet

Men nå foreligger søknad om å starte boring av «Storjo», produksjonslisens 261, som ligger like vest for Skarv. En ganske omfattende operasjon er under planlegging med riggen Deepsea Nordkapp, med mål om å bore nesten fem kilometer ned i fjellet i løpet av en 68 dager lang boreoperasjon.

Dermed er i alt ni letebrønner på sokkelen utenfor Helgeland bekreftet, som alle trolig vil bli boret i år. Til sammenligning skal det bores 40 letebrønner på hele norsk sokkel i år, ifølge nettstedet energi24.

Aker BP forventer å finne i hovedsak gass i «Storjo», som har høy temperatur, beregnet til opp mot 178 grader, ifølge søknaden til Miljødirektoratet.

Undersøkt havbunn

Forundersøkelser til boreoperasjonen har påvist rundt 500 korallstrukturer innenfor et areal på 6×6 kilometer rundt borestedet.

– Den valgte lokasjonen har færrest nærliggende potensielle korallstrukturer, heter det i søknaden.

¤ Grus på havbunnen fra boreoperasjonen vil spre seg over et område på rundt 50-100 meter i diameter fra borehullet.

  

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter