STARTEN: Ordfører Bård Anders Langø, prosjektleder i Statoil Helge Hagen, og operatør for brennebordet, Sten Sølve Johnsen trykker på startknappen for byggingen av subsea-utstyr til Aasta Hansteen-feltet. foto: Morten Hofstad

Petro Puls, Morten Hofstad - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  Mob.: 970 55 021

– En jævlig bra dag, ifølge ordfører Bård Anders Langø.
Sammen med prosjektleder Helge Hagen i Statoil, fikk ordføreren starte det datastyrte brennebordet i verkstedet på Strendene, som kutter tykke stålplater som de var laget av smør.

Rekord-dypt
Stålet skal i løpet av de kommende månedene bli til tre enorme strukturer, som skal stå på 1300 meters havdyp på Aasta Hansteen-feltet vest av Bodø.
– Dette er en viktig milepæl for oss. Jeg kan love vår kunde at vi skal gjøre vårt ytterste for levere på riktig tid, riktig kvalitet, og uten personskader, sa verkstedsjef Annbjørg Skjerve.
– Jeg er veldig stolt når jeg står her i dag, sa Nord-Norge-sjef for Aker Solutions, Kjell Are Vassmyr.
– Vi har nå passert hundre ansatte i Sandnessjøen, av totalt rundt to hundre i Nord-Norge.  Vi hadde ikke kommet noen vei uten at vi har med oss kunder som er villig til å satse i nord, sa Vassmyr. Geir Inge Venes er prosjektansvarlig for leveransen fra Aker Solutions i Egersund. – Vi er glade for å starte nå. Vi har fantastiske fasiliteter her i Sandnessjøen, og en flott arbeidsstokk. Produktene som har vært levert herfra til når har vært på tid, til fantastisk kvalitet, og uten skader. Vi skal levere til Aasta Hansteen innen 1. april neste år, sa Venes.

Starten på noe større
Helge Hagen fra Statoil er prosjektleder for subsea-anskaffelsene til Aasta Hansteen-feltet.
– Utstyret dere skal bygge her er de største komponentene som skal plasseres på havbunnen, sa Hagen og sikter til de tre bunnrammene, hver på i overkant av 300 tonn, som skal være hjem for det finmekaniske kontrollutstyret. – Aldri tidligere har det blitt bygd ut produksjon på slike havdyp på norsk sokkel. Derfor må utstyret spesialdesignes. Prosjektet bygger kompetanse både i Statoil og i Aker Solutions. Vi tror produksjon i nord vil vise seg å være vinn-vinn for framtidige prosjekter. Dette kan være starten på noe veldig mye større, på sikt, sa Hagen. Han mener bedrifter på Helgeland var vært veldig positive, og aktive i den tidlige fasen av prosjektet. 200 personer er nå i sving i Sandnessjøen og på Mo i Aasta Hansteen-prosjektet.

Test i desember
Rundt juletider skal de tre bunnrammene settes sammen med sugeanker som kommer fra Polen. Til sammen vil konstruksjonene rage over 25 meter. Derfor må sammenstilling og testing foregå utendørs på Strendene. Til denne operasjonen må det hentes inn to svære kraner, forteller Geir Inge Venes.


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter