Goliat sprekker med 14 milliarder

Kommer heller ikke til Barentshavet i år.

 

15.mai skulle Goliat-plattformen etter planen forlate verftet i Sør-Korea. Nå bekrefter Eni at Goliat-utbyggingen blir ytterligere forsinket. Det har lenge vært klart at Eni ikke ville komme i mål med å realisere den første oljeutbyggingen i Barentshavet etter tidsplanen.

Ikke ferdigstilt

Den flytende plattformen (FPSO) som skal settes inn på Goliat, er ikke ferdigstilt på Hunday-verftet i Ulsan. Lisens-eierne mener at kriteriene for avreise fra Sør-Korea i slutten av juni, med klargjøring på Goliatfeltet i fjerde kvartal 2014, ikke kunne innfris, skriver Eni i en pressemelding. Målet nå er produksjonsstart i «midten av 2015», heter det.

14 milliarder dyrere

Lisenspartnerne Eni og Statoil har dermed forkastet planen om å la plattformen forlate Sør-Korea i slutten av juni i år for å klargjøre den i løpet av fjerde kvartal. Samtidig bekrefter Eni at kostnadene har løpt løpsk. Nytt kostnadsanslag er på rundt 45 milliarder kroner. Dette er 14 milliarder kroner høyere enn anslått i utbyggingsplanen og 6,5 milliarder høyere enn ved forrige oppdatering melder nettstedet sysla.no

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter