Polarbase i Hammerfest tilbyr vedlikehold for rigger

Millioner å spare for operatørselskapene og riggeierne.

 

I dag må riggene i Barentshavet til Vestlandet dersom de behøver vedlikehold. Nå vil Polarbase etablere et tilbud i Nord-Norge, skriver nettstedet Sysla.no. Petroleumsaktiviteten i nordområdene vokser stadig. Per i dag opererer fire rigger i Barentshavet, men antallet vil trolig stige kraftig i årene framover.

Arealene klar

Hvis riggene har behov for vedlikehold, må de i dag transporteres helt til Vestlandet. Det vil havneområdet Polarbase i Hammerfest gjør noe med. Basen er allerede godt etablert på andre felt, blant annet som forsyningsbase for oljevirksomheten i nordområdene. - Vi dimensjonerer oss nå for å kunne tilby vedlikehold for rigger. Arbeidet er godt i gang, i prinsippet er vi klar til å levere når vi får en forespørsel. Kaien står klar, sier viseadministrerende direktør Ketil Holmgren i Polarbase.

Sparer millioner
Torsdag fortalte han om prosjektet på Riggkonferansen 2014 i Stavanger. Han anslår at oljeselskapene vil spare opptil tre millioner kroner per døgn de slipper å bruke på å transportere riggene sørover til Vestlandet. Med en reisetid på mellom 10 og 12 døgn blir det fort snakk om betydelige summer. - Vår største utfordring nå er at det innebærer en risiko for selskapene å bruke en base som er helt ny innen dette fagfeltet. Når vi får en kontrakt, må vi vise oss verdige tilliten, sier Holmgren.

Lokal arbeidskraft

For å gjøre dette lettere samarbeider Polarbase med Coast Center Base (CCB), en baseoperatør som allerede har betydelig erfaring med vedlikehold av rigger. CCB har blant annet betydelig virksomhet på Ågotnes utenfor Bergen. - Vi skal bidra med vår kompetanse og stå for den faglige organiseringen av arbeidet. Men vi skal bruke lokal arbeidskraft , vi er opptatt å skape ringvirkninger i lokalmiljøet, sier Ronny Haufe, prosjektdirektør i CCB.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter