Pil og Bue i Norskehavet

Kan bli bygd ut som eget felt.

 

- Nå begynner oljefunnene i Pil og Bue å bli så store at det kan bli lønnsomt med en selvstendig utbygging av feltet. Det sier Øyvind Hagen, analytiker i ABG Sundal Collier til nettstedet sysla.no

Tidligere i år har  VNG, Spike, Faroe Petroleum og Rocksource gjordt årets hittil største oljefunn på Pil-feltet,  som ligger på Halten-terassen i Norskehavet, like sør-vest av Njord.

Det har vært klare forventninger til at partnerene også skulle finne olje i naboen Bue, og fredag kom meldingen om at resultatet av prøveboringen var vellykket. Selskapene skrur nå opp anslagene av hvor mye olje de tror feltet inneholder.

 - Opp mot 200 mill fat

VNG har  justert opp forventingene av Pil-funnet fra  50-172 millioner fat oljeekvivalenter, til mellom 72-172 millioner fat. Faroe Petroleum sier i en pressemelding  at Pil- og Bue-funnet sammen nå er anslått til å inneholde mellom 80 – 200 millioner fat oljeekvivalenter.

 ”Stand alone”- løsning

Øyvind Hagen i ABC Sundal Collier bruker 150 millioner fat som tommelfingerregel for når en selvstendig utbygging vil lønne seg. Men under gitte omstendigheter kan en utbygging være lønnsom med volumer ned i 100 millioner fat, også, sier han.

- Tidligere har man trodd at gevinsten i Pil og Bue lå i å bruke  Njord til å hente opp oljen. Njord har det jo vært usikkerhet knyttet til driften av. Men når størrelsen på oljefunnet kommer opp på dette nivået, øker det etter mitt syn sannsynligheten for en selvstendig utbygging av feltet kan lønne seg. , sier Hagen.

Avgjøres neste år

Atle Sonesen, administrerende direktør i operatør VNG Norge AS, sier at resultatene av leteboringene neste år vil være avgjørende for valg av produksjonsløsning for en mulig utbygging av Pil, Bue og forhåpentligvis nye funn.

Vi er svært glade for å kunngjøre resultatene av dette vellykkede sidesteget på Bue-prospektet. Vi har stor tro på ytterligere oppside i lisensen,  og har derfor sikret oss muligheten til å bore ytterligere to brønner med samme rigg i 2015.  Vi jobber nå med å forberede neste års leteprogam parallelt med å vurdere ulike utbyggingsalternativer, sier han i en melding fra selskapet.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter