GMC med kontrakt på Aasta Hansteen

- Avtalen omfatter utleie og installasjon av forankringsutstyr.

 

Stavanger-konsernet GMC har inngått en avtale med Technip for utleie og installasjon av forankringsutstyr til Aasta Hansteen-plattformen. Ifølge selskapet gjenbruker GMC utstyr og teknologi som oljeveteraner vil kjenne igjen fra storhetstiden til Norwegian Contractors (NC) på 80- og 90-tallet.

Vedens største

Aasta Hansteen er det største gassprosjektet i Norge siden Snøhvit og Ormen Lange. SPAR-understellet til Aasta Hansteen-plattformen er verdens største i sitt slag og kommer fra Asia til Stord for sammenkobling med plattformdekket, som bygges i Sør-Korea.

Slike sammenkoblinger var vanlige da de store betongplattformene ble bygget, som Gullfaks og Troll. Da NC ble avviklet på 90-tallet tok fremsynte ildsjeler i GMC vare på utstyret og teknologien som trengs for å holde de enorme konstruksjonene på plass under sammenkoblingen. GMC sin avtale med Technip omfatter utleie og installasjon av forankringsutstyr, herunder lektere, ankere og ankerkjetting.

Velprøvde løsninger

- Foruten at kontrakten har en betydelig verdi for GMC, bekrefter den også vår posisjon innen dette segmentet. Vi synes også det er gøy å kunne gjenbruke utstyr og teknologi som vi har tatt vare på siden 80-tallet. Det er god ressursbruk, samtidig som det er velprøvde løsninger som vi vet virker, sier administrerende direktør Olav Anders Stople i GMC Marine Partner til oljenettstedet petro.no

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter