Offshore-gigant forlater Helgeland

Baker Hughes legger ned aktiviteten på Horvnes i Sandnessjøen.

 

 

OPPDRAG UTFØRT: Baker Hughes har levert borevæsker til operasjoner på Skarv-feltet gjennom flere år. Nå er det slutt.
foto: Morten Hofstad

Offshore-giganten Baker Hughes har levert borevæsker og kjemikalier til boreoperasjoner på Skarv-feltet gjennom flere år. Den siste riggen forlot Skarv i fjor, og da er det heller ikke mer å gjøre for Baker Hughes.
– Det arbeidet som vi har hatt ut fra Sandnessjøen er avsluttet, og vi har ikke noe mer arbeid under våre kontrakter, opplyser Eivind Østerhus, som er Norge-sjef for Baker Hughes.

To-tre ansatte
I Sandnessjøen har Baker Hughes hatt to-tre lokalt ansatte.
– Hva tilbyr dere de lokalt ansatte?
– De ansatte tilbys arbeid andre steder i Baker Hughes.
Baker Hughes har leid hall og tankanlegg fra Helgelandsbase. Denne avtalen er under avvikling.

Tre anlegg
Det nye baseanlegget på Horvnes har tre parallelle tankanlegg for borevæsker som tilbys fra de sentrale leverandørene; Baker Hughes, M-I Swaco, og Halliburton. Den forestående boringen på letebrønnen «Ivory», med britiske Centrica som operatør, skal få borevæsker fra M-I Swaco. Halliburton har vanligvis vært hoffleverandør til Statoil. Statoil kommer i gang med boring på Aasta Hansteen utpå nyåret. Administrasjonssjef Stig Sørra sier Helgelandsbase i perioder vil ha behov for tankkapasiteten som Baker Hughes har disponert, så anlegget vil ikke bli stående uvirksomt.

Lite boring
Sørra understreker at vi her ser nok et eksempel på virkninger på land av at det for tiden er svært lite boreaktivitet utenfor Nordland.
– Vi hadde trengt mer letevirksomhet, sier Sørra.
I fjor valgte eierne av Sandnessjøen Gjenvinning AS å levere selskapet til skifteretten omtrent samtidig som boreaktiviteten på Skarv var over. Rundt 20 ansatte mistet jobben. Firmaet levde av å rense og håndtere boreavfall.

Halvert stab
Staben i Helgelandsbase er for tiden nær halvert til rundt 25 etter brått fall i aktiviteten. Baseoperatøren Asco har så langt unngått oppsigelser.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter