Klar til avgang


Perioden uten rigg-aktivitet utenfor Nordland er over.


Morten Hofstad - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Boreskipet «West Navigator» kaster i nær framtid fortøyningene fra basen i Kristiansund, og seiler opp til farvannet ved Aasta Hansteen, vest av Røst. Foto: Smedvig

Operatørselskapet Centrica skal bore letebrønnen «Ivory», som av enkelte partnere i lisensen forventes å inneholde så mye som 300 millioner fat (oljeekvivalenter) med gass.

Forventer gass
Helgelandsbase skal betjene boreoperasjonen, som støttes av i alt tre skip. «Volstad Supplier» og «North Pomor» skal gå med frakt mellom boreskipet og Horvnes, mens «Estvagt Celeste» skal ligge som beredskapsfartøy på feltet.
– Forventet oppstart av boringen er i andre halvdel av september, opplyser informasjonsmedarbeider Anniken Jebsen på vegne av Centrica.

Mer boring
Like over årsskiftet planlegger Statoil to letebrønner i Aasta Hansteen-området.
Leteboringene vil foregå utover våren, og vil bli avløst av langvarig boring av produksjonsbrønner på Aasta Hansteen-feltet. Dermed vil Statoil ha riggaktivitet utenfor Røst i flere år framover, som vil bidra til aktivitet for Helgelandsbase.
Foreløpig er riggaktiviteten fra andre aktører liten, så toppnivået fra sommeren 2012, med fem rigger i drift, samtidig, er et stykke unna.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter