Nye jobber i oljeselskapene

Mens Statoil kutter, vil de andre øke bemanningen.

 

Foto: BP

Ytterst i Jåttåvågen i Stavanger er et nytt hovedkvarter under bygging. Wintershall skal etter planen flytte inn i 2016, og det nye bygget har kontorplass nok til 550 personer, både fast ansatte og innleide. I dag jobber det 440 fast ansatte i selskapet, men planen er å bli flere.

Nå med den nye avtalen med Statoil er det behov for til sammen mellom 60 og 70 nye ansatte neste år. Vi skal snart flytte inn i et nytt bygg her i Jåttåvågen og vi vokser i Bergen. Så vi er inne i en god stim. Vi trenger litt overalt, men de vi trenger fortsatt er geologer, geofysikere og ingeniører, sier personalsjef i Wintershall Tone Samuelsen.

Flere ledige ingeniører

For bare ett år siden var det stor mangel på ingeniører og alle kjempet om de samme hodene. Nå er tilstanden litt annerledes. Statoil har nedbemannet med rundt 1000 personer allerede, og har varslet at de i tillegg vil kvitte seg med mellom 1100-1400 ansatte på tvers av alle disipliner.

For oss er det selvfølgelig positivt at det blir flere ingeniører og andre med høy kompetanse på markedet. Vi har allerede merket at vi får flere telefoner og henvendelser. Markedet er ikke like stramt som det var for et år siden, sier Samuelsen.

Frøydis Eldevik, kommunikasjonsansvarlig i Lundin Norway sier at selskapet i år har rekruttert tungt innenfor drift. - Vi er nå nesten i mål med å ha en fullbemannet driftsorganisasjon klar for å drifte og vedlikeholde Edvard Grieg-plattformen som settes i produksjon sent i 2015. Vi kommer også til å rekruttere i 2015, men ikke i så stor skala som i år.    

Langsiktig

Total er et annet selskap som søker etter nye medarbeidere. Kommunikasjonssjef Leif Harald Halvorsen sier at de det siste året har rekruttert hovedtyngden av de nye medarbeiderne de trenger i driftsorganisasjonen for Martin Linge-feltet som kommer i produksjon i slutten av 2016, i alt nærmere 40 personer

Les hele saken fra Aftenbladet

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter