Oljeselskap legger ned i Tromsø

Minst 15 personer blir uten jobb.

 

Det danske energiselskapet Dong Energy legger ned kontoret sitt i Tromsø melder Aftenbladet. Flere personer blir overtallige. Alle får tilbud om sluttpakker.

Mandag  6. oktober var det allmøte for ansatte i Dong Energy. Det er ikke mer enn drøyt to år siden danske Dong Energy, med norsk hovedkontor i Stavanger, åpnet nytt Nord-Norge-kontor i Tromsø. Allerede nå legger de ned.

Ifølge selskapets administrerende direktør, Philip Lafeber, vil Dong E&P Norge samle ressursene sine på ett sted. Derfor vil noen av medarbeiderne i Tromsø bli tilbudt stilling i Stavanger.

Fortsatt tro på Barentshavet

- Vår tro på Barentshavet er like sterk. Det er fortsatt det området med størst andel uoppdagede ressurser i vår portefølje. Men det er ikke nødvendig med et eget kontor i Tromsø for å opprettholde dette engasjementet, sier Lafeber. Ny letestrategi, heter det i begrunnelsen fra selskapet, hvor Dong Energy skal fokusere sterkere på verdiskaping og mindre på volum. Forretningsområdet Dong Exploration & Production i Storbritannia, Danmark og Norge, skal til sammen kutte 15-20 prosent i bemanningen. Ifølge den danske avisa Berlinske skal Dong nedbemanne med 100 stillinger til sammen i Danmark og Norge.

Ved hovedkontoret i Bjergsted arbeider det 90-100 personer.  I Tromsø er det 15-20 personer. Lafeber understreker at Norge fortsatt er veldig viktig for Dong Energy. E&P Norge er ett av de viktigste forretningsområdene i Dong.  Norge står for 92 prosent av produksjonen i Dong E&P i 2014.

- Vi skal fastholde den sterke markedsposisjonen vår, sier sjefen. I Norge har Dong åtte felt i produksjon og 100.000 fat dagsproduksjon i året i snitt de 2014.

- Det er en trist og vanskelig prosess. Vi skal gjøre vårt ytterste som arbeidsgiver for å ta vare på de ansatte. Men det er vanskelig å unngå at noen må gå, sier Philip Lafeber, administrerende direktør i Dong E&P Norge.

Prosessen er akkurat startet og det er ennå ikke klart hvem som må gå og hvem som blir med på flyttelasset til Stavanger.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter