«Maria» blir Wintershalls første subsea-utbygging i Norge

FMC Kongsberg Subsea har fått oppgaven.

 


Foto: Harald Pettersen, Statoil

Med om lag 130 millioner fat olje og to milliarder standard kubikkmeter gass, skal Maria-feltet i Norskehavet bygges ut som en subsealøsning melder Teknisk Ukeblad.

Planen er å koble Maria til Kristin, Åsgard og Heidrun. I den forbindelse annonserte Wintershall at de har tildelt en betydelig kontrakt til FMC Kongsberg Subsea for utvikling av undervanns produksjonsanlegg

– Stolt av kontrakten

Kontrakten har en verdi på rundt 1,8 milliarder kroner. – Dette forsterker vår rolle som en sterkt voksende operatør innen undervannsproduksjon, heter det i meldingen. – Maria er vår første undervannsutbygging i Norge, og vi er i ferd med å bygge opp vår kompetanse på dette området. Wintershall ser flere framtidige potensielle utbyggingsmuligheter av denne typen på norsk sokkel, sier administrerende direktør i Wintershall Norge, Bernd Schrimpf.

Han sier videre at Norge vil bli gruppens framtidige kompetansesenter for lignende utbygginger.

– Jeg er stolt over at dette er den første store undervannskontrakten som er tildelt av Wintershall. Dette viser igjen hvor forpliktet Wintershall er til Norge og at vi ønsker å posisjonere oss som et av de ledende olje- og gasselskapene i landet, ifølge direktøren.

– Et stort potensiale

Det kommer også frem at selskapet vurderer undervannsutbygginger på Skarfjell og på en eventuell utvidelse av Brage-feltet, der Wintershall overtok operatørskapet etter Statoil.

– Det foretrukne utbyggingskonseptet vil knytte Maria til den eksisterende infrastrukturen på Haltenbanken via rørledninger og kontrollkabler. Maria blir bygd ut med to bunnrammer og knyttet til både Kristin-, Åsgard- og Heidrun-feltene. I første omgang skal rammeavtalen med FMC først bli benyttet for å utvikle det som omtales som et omfattende undervanns produksjonsanlegg til Maria-feltet.

Leveransen til Maria-feltet består av det omtalte subsea produksjonsanlegget. – Dette inkluderer ingeniørtjenester, innkjøp og konstruksjon (EPC). Anlegget består av to integrerte bunnrammer med nødvendig produksjonsutstyr som manifolder og ventiltrær med tilhørende utstyr. Kontrakten omfatter også blant annet dynamisk og statisk kontrollkabel, undervannsterminal for produksjonsstigerøret og kontrollsystem, heter det i meldingen.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter