Før boringen på Aasta Hansteen-feltet starter våren 2016, skal denne riggen til land.

Hvor, er ikke bestemt.

 

 

Petro Puls: Morten Hofstad - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. - 75 07 03 21

En av flere faktorer som kommer til å skape aktivitet på land, når Aasta Hansteen-feltet skal bygges ut, er boring av sju produksjonsbrønner. Onsdag inviterte Statoil og Petroarctic til leverandørseminar i Sandnessjøen i forbindelse med planleggingen av boreoperasjonen.

Ut på anbud

Riggen West Hercules er i disse dager på vei til Canada for en 550 dager lang boreoperasjon. Når denne er gjennomført, skal riggen tilbake til Norge for å bore i minst 20 måneder på Aasta Hansteen. Før oppdraget starter, må riggen laste mye tungt utstyr, og boredekket skal sannsynligvis tilpasses utstyret som tas om bord.

– Vi har hatt rammeavtale om verftstjenester med Westcon (som er medeier i Langset-vågen på Nesna, red. anm.). Denne avtalen har nå løpt ut. Vi planlegger en standard anbudsprosess, som sannsynligvis vil bli utlyst etter sommeren 2015, fortalte Karl Gyllingstad og Ragnar Klette fra rigg-eieren North Atlantic Drilling.

Vil mer

Prosjektleder Torolf Christensen i Statoil sier ambisjonen er å få til mer aktivitet på Helgeland «enn andre prosjekter har klart», som han uttrykte det på seminaret. Uttalt mål er 450 millioner i feltets utbyggingsfase.

– Vi kommer til å få til mer enn opprinnelig målsetting, sa Christensen.

Etter at monteringen av Aasta Hansteen-plattformen glapp for Sandnessjøen, og gikk til Stord, kan jo service på boreriggen West Hercules være et annet kjøttbein å knive om fra leverandørmiljøet på Helgeland.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter