Nå blir det lettere å planlegge arbeider til havs

Nytt verktøy skal måle hvordan været påvirker fartøyers bevegelse.

 

Norne, Foto: Statoil

Med et normalt værvarsel kan man anta hvordan et fartøy vil påvirkes basert på erfaring. Med dette verktøyet kan vi forutsi eksakt hvordan fartøyer til havs vil bevege seg i gitte værforhold, sier administrerende direktør Åge Straume i Deep Sea Mooring til nettstedet Sysla.

Selskapet han leder, har nylig inngått en samarbeidsavtale med StormGeo for å kunne tilby tjenesten. StormGeo skal sørge for værmeldingene, mens Deep Sea Mooring skal utføre de tekniske, hydrodynamiske beregningene.

Flotell

Verktøyet skal gjøre det lettere å planlegge for bedrifter som arbeider til havs. - Fem dager på forhånd kan man ha et klart bilde av hvordan værforholdene vil påvirke driften. For eksempel kan man velge å kansellere helikoptertrafikk noen dager på forhånd fordi varselet viser at det vil være for mye bevegelse på dekk, sier Straume. Verktøyet er allerede testet av Statoil. Nå starter arbeidet med å selge det i markedet.

Usikker økonomi

- Vi har allerede sjekket at det er interesse for produktet. Spesielt blant flotelleiere. Verktøyet er spesielt gunstig med tanke på å beregne bevegelser i gangbroer på floteller. Det er mye penger å spare på å kunne planlegge bedre, sier Straume.

Ett skritt videre

Også StormGeo er fornøyd med avtalen som er inngått.

- Det som er det viktige, er at vi nå går fra å varsle vær til å varsle konsekvenser av vær. Dette gir informasjon som kan gi bedre beslutninger og dermed kan få stor betydning, sier offshoredirektør Hogne Folkestad. Han peker på at det for StormGeo er viktig å komme opp med innovative løsninger innefor rammene av tradisjonelle værmeldinger.

- Jeg skal ikke snakke ned betydningen av vanlige værmeldinger, men synes det er viktig å ta det ett skritt videre, sier Folkestad. - Jeg har stor tro på at dette er noe mange bedrifter kan få god nytte av, sier han.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter