Møte med lokal industri

Total ser på planer for oljefunnet Alve Nord, like ved Norne-feltet.

 

På besøk: Oljeselskapet Total, representert ved Roald Johansen (t.v.) Ottar Minsaas, i møte med næringssjef Stig Gøran Olsen (t.h.). foto: Morten Hofstad

Petro Puls Morten Hofstad

Alstahaug kommune mottar stadig delegasjoner fra oljeselskaper som opererer i Norge. Nylig var tyske Wintershall her en hel dag. Tirsdag var franske Total på besøk.

Snakker med Statoil
Total kan komme til å spille en viktig rolle når Statoil arbeider med å forlenge livet til Norne-skipet. En sentral forutsetning for et lengre liv på Norne, er tilgang på flere olje- eller gass-reserver.
Total fant i oktober 2011 oljefeltet Alve Nord, vest av Norne. Reservene ble da anslått i et vidt spenn fra 19-100 millioner fat olje. 100 millioner fat olje er til sammenligning omtrent samme mengde olje BP hittil har påvist og skal produsere på Skarv.
Total er innstilt på å bore en letebrønn til på Alve Nord for å redusere usikkerheten om oljeforekomstens størrelse. Når en slik leteboring kan komme, er i øyeblikket uklart.
– Vi er i diskusjon med Statoil, sier Ottar Minsaas, rådgiver for eksterne relasjoner i Total.

Oppdrag
Besøket i Sandnessjøen ble benyttet til møte med kommuneledelsen, og industriaktører i basemiljøet.
I leverandør-miljøet på Helgeland foregår for tiden spennende prosjekter, som handler om å vinne oppdrag utenfor regionen. Total er opptatt av å informere om muligheter som kan komme for lokale bedrifter innenfor selskapets prosjekter.
– Vi utvikler for tiden Martin Linge-feltet i Nordsjøen, og ser gjerne at bedrifter på Helgeland melder seg på for å konkurrere om mulige oppdrag på prosjektet. Dette gjelder også driftsfasen, sier Roald Johansen som leder Totals Nord-Norge kontor i Harstad.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter