Kontrakt på 1,4 milliarder kroner til Aker Solutions

- Skal levere ingeniørarbeid, konstruksjon og idriftsettelse.

 

Foto: Statoil

Aker Solutions har sirket seg en kontrakt med Daewoo Shipbuilding og Marine Engineering, på å levere ingeniørarbeid, konstruksjon og idriftsettelse på Mariner-feltet i den britiske delen av Nordsjøen melder Teknisk Ukeblad.

Kontrakten har en verdi på over 120 millioner britiske pund, som med dagens kurs tilsvarer 1,4 milliarder norske kroner.

I tillegg har Aker Solutions tidligere sikret seg en femårig kontrakt på vedlikehold og modifikasjoner på Mariner-feltet med operatør Statoil.

Jobb til 950

– Vi er svært fornøyde med å utvide rollen vår, som allerede er betydelig, i utviklingen av Mariner-feltet, og vi er fornøyd med å få jobbe med Daewoo og Statoil, sier Tore Sjursen, Aker Solutions MMO-sjef, i meldingen. Det er Aker Solutions britiske MMO-avdeling som vil lede arbeidet, sammen med Daewoo og Statoil. Når offshore-fasen er på sitt største, vil kontrakten sikre jobber til 950 personer i Storbritannia. Mariner-feltet har planlagt oppstart i 2017.

250 mill. fat olje

Mariner-feltet er et tungoljefelt på britisk sokkel i Nordsjøen. Statoil er operatør på feltet. Utbyggingen av feltet omfatter en bruttoinvestering syv milliarder dollar, og feltet vil bidra med mer enn 250 millioner fat reserver, med en gjennomsnittlig produksjon på omkring 55.000 fat per dag. Den valgte løsningen består av en produksjons-, bore- og boligplattform, med stålunderstell, samt et lagringsskip. Feltet har en forventet levetid på 30 år.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter