Foto: Per-Arne Rødli Rønning

 

Petro Puls - Morten Hofstad, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

Mye tyder nå på at Statoil til våren likevel vil bore to letebrønner i nærheten av Aasta Hansteen.

Først sa Statoil at de skulle bore to letebrønner våren 2015, vest av Røst, i Aasta Hansteen-området. Så ble det bare en boring, før kontrakten med riggen Transpocean Spitsbergen ble suspendert.

Stor betydning
Nå tyder mye på at det likevel blir to letebrønner utover våren. Rigg-aktivitet har stor betydning for aktivitetsnivået på Helgelandsbase i Sandnessjøen. Helgelandsbase venter dessuten på utfallet av kontraktforhandlinger med Statoil om videre basedrift.

Foreløpig vil ikke talspersoner for Statoil offisielt bekrefte to letebrønner.
– Vi vil gjøre en oppdatering av vårt leteprogram 6. februar, sier informasjonssjef i Statoil, Morten Eek, til Helgelands Blad.

Nummer to
Det er nettstedet petro.no som skriver at det faktisk blir to brønner med riggen Transocean Spitsbergen. Fra før er «Snefrid Nord» bekreftet med oppstart i februar. Brønnen skal bores i hovedlisensen for Aasta Hansteen-feltet, nummer 218. Denne operasjonen er planlagt å vare rundt 40 dager.
Nå virker det klart at letebrønnen «Roald Rygg» i lisens 602 skal bores når «Snefrid Nord» er ferdig, muligens i slutten av mars. Denne operasjonen er planlagt å vare 35 døgn. Lisens 602 ligger like vest for det som blir feltsenteret på Aasta Hansteen, på 12-1300 meters havdyp.

Mer gass
Leteboringene i dette området handler om å påvise tilleggsreserver av gass, som kan produseres over Aasta Hansteen-plattformen, som etter planen skal settes i drift høsten 2017.

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter