Goliat-flyteren er sjøsatt!

Snart starter seilasen til Hammerfest.

 

Goliat-plattformen er løftet ut av dokken på Hyundai-verftet. Foto: Eva Sleire, Statoil

Den ferdige Goliat-flyteren er sjøsatt ved Hyundai-verftet i Sør-Korea, der de nå gjør en rekke tester og prøver. Snart skal den fraktes til Hammerfest. Den flytende Goliat-riggen testes nå på sjøen utenfor Hyundai-verftet der den er bygget i Sør-Korea. Det skriver nettstedet offshore.no

– Det er en viktig milepæl for oss å få denne sjøsatt, og det er etter planen. Vi holder nå på med en rekke tester og prøver på flyteren, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff i ENI Norge til NRK.

Halvannet år forsinket

De følger den planen som de la våren 2014, men er halvannet år etter den opprinnelige planen for riggen. Goliatfeltet skulle komme i produksjon i 2013, men har blitt utsatt to ganger.

– Det kommer alltid en del endringer i slike kompliserte teknologiske prosjekter, og vi er fornøyd med at vi nå følger den nye planen vi la i mai i 2014, sier han.

Det er Eni Norge som står bak dette prosjektet, der Aibel har fått oppdraget med oppkobling og ferdigstillelse av Goliat FPSO (Flytende produksjons-, lager- og losseenhet) før oppstart på feltet. Aibel skal stå for forberedelser før uttauing til feltet, ulike oppkoblingsarbeider offshore og assistanse under endelig uttesting og produksjonsstart på Goliat.

Produksjonsklar i midten av 2015

I begynnelsen av første kvartal skal flyteren fraktes fra Sør-Korea til Norge og Hammerfest. Der skal den så klargjøres videre.

– Vi regner med å få tauet den ut til Goliatfeltet, og så få produksjonsstart i midten av 2015, sier Wulff.

Goliatfeltet der den installeres ligger 85 kilometer nordvest for Hammerfest, og er det første oljefeltet som kommer i produksjon i Barentshavet.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter