Fikk omvisning hos Aker Solutions

 PÅ OMVISNING: Fra venstre: prosjektdirektør Torolf Christensen i Statoil, plassjef for Aker Solutions, Annbjørg Skjerve, prosjektdirektør i Statoil, Thomas Bjørn Thommesen, og prosjektleder for subsea i Aker Solutions, Helge Hagen.

Morten Hofstad - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

En topptung delegasjon med representanter fra eierne av Aasta Hansteen-feltet; Statoil, ConocoPhillips, OMV, og Wintershall, sammen med leverandørene Subsea 7, Aker Solutions, besøkte torsdag Mo i Rana og Sandnessjøen for å se nærmere på produksjon av sugeanker (Momek), og havbunnsrammer (Aker Solutions).

Stor kapasitet
Aker Solutions skal levere tre havbunnsrammer til Aasta Hansteen fra Sandnessjøen ved påsketider. Sammen med sugeankrene, veier hver konstruksjon 850 tonn.
Konstruksjonene som nå fyller hallene på Strendene, gjorde tydelig inntrykk på delegasjonen, ikke minst at anlegget har kapasiteter som legger til rette for innendørs testing av såpass store strukturer.
Det aller meste av hallene på Strendene er for tiden belagt med konstruksjoner i produksjon. Etter leveransen til Statoil i april, fortsetter bedriften med de siste av sju havbunnrammer til Kraken-prosjektet i britisk sektor av Nordsjøen.
Dessuten skal Aker Solutions bygge mer subsea-utstyr til Aasta Hansteen for Subsea 7. Dermed har bedriften jevn beskjeftigelse det meste av 2015, ifølge plassjef Annbjørg Skjerve.

– Tidsplan holder
Aasta Hansteen-prosjektet, inkludert rørledningen Polarled, er landsdelens største industriprosjekt målt i kroner, til sammen 57 milliarder kroner.
– Vi er nå ved rundt 40 prosent av gjennomføringen, forteller prosjektdirektør i Statoil, Thomas Bjørn Thommesen.
Over påske skal bunnrammene fra Sandnessjøen installeres på 1.300 meters havdyp, i seg selv en nokså spektakulær ingeniøroppgave. I løpet av sommeren skal den nær 500 kilometer lange rørledningen legges fra Mørekysten opp til feltet vest av Røst. Prosjektlederen fastholder at produksjonsstart ute på feltet skal skje høsten 2017.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter