Eldar Sætre blir konsernsjef i Statoil

 

Statoil har i dag ansatt ny konsernsjef i Statoil. Det er konstituert konsernsjef siden oktober, Eldar Sætre som overtar etter Helge Lund. Han tiltrer umiddelbart, ifølge en melding fra Statoil i morgentimene i dag, melder Teknisk ukeblad

Sætre har dog tidligere uttalt tydelig at han ikke ønsket jobben som konsernsjef i Statoil. Dette var også noe han fortalte styret i Statoil.

Likevel var Sætre styrets førstevalg. - Jeg er glad for at han endret mening underveis. Samtidig ligger det en styrke i at vi gjennomførte et bredt søk. For Statoil må ha den beste kandidaten, sier Rennemo.

Omfattende søk

Sætre har vært medlem av selskapets konsernledelse siden 2003, først som økonomi- og finansdirektør (CFO), dernest som leder for forretningsområdet Markedsføring, prosessering og fornybar energi. Styreleder Rennemo sier i meldingen at de har lett både internt og eksternt for å finne ny sjef.

– Vi har gjort et omfattende søk og vurdert både norske og internasjonale kandidater, i og utenfor selskapet, sier Rennemo. Industri og selskap er inne i en periode med krevende utfordringer. Eldar utmerker seg med lang erfaring og den evnen til å skape endring som er nødvendig i en slik tid. At den beste kandidaten kom fra egne rekker er ekstra gledelig, sier Statoils styreleder, Svein Rennemo i meldingen fra Statoil.

Inspirert

Statoil har listet opp tre utfordringer for den nye sjefen:

• Å styrke Statoils konkurransekraft gjennom et forsterket effektiviserings- og forbedringsarbeid

• Å navigere i en makroøkonomisk situasjon med større usikkerhet og sterkere lønnsomhetspress.

• Å øke tempoet i selskapets tilpasning til et lavkarbonsamfunn.

Sætre sier i meldingen at han ser frem til å møte utfordringene videre.

– Da jeg kom inn i jobben, opplevde jeg hvor mye glede, inspirasjon og energi stillingen gir. Jeg trives med utfordringene, og ser frem til å jobbe videre med et enda lengre tidsperspektiv, sier han.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter