– Endelig i gang

Forbereder første tokt fra Horvnes til Aasta Hansteen.

 

 MOBILISERING PÅ HORVNES: Leder for rør- og marine operasjoner på Aasta Hansteen for Statoil, Lars Flæten, og prosjektleder for Aasta Hansteen i Subsea 7, Maria Eidesvik. Bøyene skal plasseres på havbunnen ute på feltet som navigasjon når blant annet bunnrammene fra Aker Solutions skal utplasseres. alle foto: Morten Hofstad

Petro Puls: Morten Hofstad - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

 Torsdag startet Statoil og Subsea 7 forberedelsene på Horvnes til første tokt på Aasta Hansteen-prosjektet.
– Det er godt å komme i gang. Dette er en stor milepæl for prosjektet, sier Lars Flæten fra Statoil, og Maria Eidesvik fra Subsea 7.
På dagen to år etter at Statoil ga milliardkontrakten om undervannsoperasjoner på Aasta Hansteen-prosjektet til Subsea 7, startet mobiliseringen til første offshore-tokt i 2015 med undervannsarbeid ute på feltet vest av Røst.

Navigasjon
Konstruksjons-fartøyet Havila Subsea laster utstyr og mannskap i Sandnessjøen for et tokt som er planlagt å vare en ukes tid. Ute på feltet skal skipet sette ned 17 stasjoner på havbunnen, som skal tjene som navigasjon for plasseringen av blant annet bunnrammene Aker Solutions bygger på Strendene.
– Du kan kalle bøyene for undervanns-GPS, forteller prosjektlederne.
Dette navigasjonsutstyret er avgjørende for senere å kunne nøyaktig plassere 20 meter høye sugeanker i havbunnen. På toppen av sugeankrene skal de enorme bunnrammene fra Aker Solutions monteres. Og i bunnrammene kommer senere manifolder, kontrollventiler og rørkoblinger.
Slike presisjons-jobber har aldri tidligere blitt gjort på så store havdyp på norsk sokkel, i overkant av 1.300 meter.

– Alltid hyggelig
Subsea 7 skal benytte Sandnessjøen som mobiliseringshavn for alt subsea-arbeid de kommende tre sesongene.
– Det er alltid hyggelig å komme hit, fra møtet med sjåføren på flybussen, til de flotte hotellene, og trivelige folk, sier Maria Eidesvik.
– Vi håper at aktiviteten som nå kommer skal gi positiv effekt lokalt, fra basevirksomheten til alle øvrige tjenester vi trenger, sier Lars Flæten.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter