Klargjør for utskipning

 

PÅ HAVBUNNEN: De tre bunnrammene skal monteres på toppen av sugeankrene.

Morten Hofstad - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

Aker Solutions har flyttet ut Aasta Hansteen-utstyret og klargjør for utskiping. Bedriften i Sandnessjøen har det siste året bygd de tre bunnrammene som skal plasseres på havbunnen på Aasta Hansteen-feltet vest av Røst.

Klar til påske
1. april skal bedriften være ferdig med sin del av jobben for kunden som er Statoil.
I disse dager er konstruksjonene flyttet utendørs på Strendene, for siste klargjøring før utskiping. Planen har vært at undervannsentreprenøren Emas skal hente konstruksjonene rundt påsketider, med fartøyet Lewek Connector, og starte arbeidet med installasjon ute på feltet.

Rekord
I første omgang skal tre sugeanker settes ned på litt i overkant av 1300 meters havdyp. Subsea 7 har den siste uka brukt konstruksjonsfartøyet Havila Subsea til utplassering av navigasjonsbøyer på havbunnen, som skal tjene som referansepunkt når utstyret fra Strendene skal settes ned. Slikt installasjonsarbeid har aldri tidligere blitt gjort på slike havdyp på norsk sokkel.

Fylles med utstyr
Når de tre sugeankrene er plassert ned i havbunnen, skal de tre bunnrammene settes på toppen av hvert sitt respektive sugeanker. Senere kommer monteringen av ventilsett og rørkoblinger inne i bunnrammene.

Aasta Hansteen-utbyggingen til totalt 57 milliarder kroner, skal etter planen være klar til produksjon høsten 2017.

FYLLES MED UTSTYR: Ferdig installert på 1300 meters havdyp skal bunnrammene fylles med ventiler og rørkoblinger.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter