Statoils leteteam tror mye mer er i vente

 

Foto: Statoil

Statoil har ingen planer om å roe ned på leting i Norskehavet. Selskapet borer en letebrønn i år, og sier at de kommende årene kan det bli flere.

Leting er mer enn rigg. Det sier Statoils områdedirektør for drift Midt-Norge i Stjørdal, Morten Loktu.

Flere selskap skal ut på leteboring i Norskehavet i 2015, de fleste av disse er mindre operatører som VNG, Repsol, Tullow og Wintershall. I flere måneder i fjor preget Scarabeo 5 bybildet i Kristiansund, etter at den ble suspendert av Statoil. Ledelsen i selskapet sier likevel at de har full fokus på å finne flere ressurser i Norskehavet.

I år planlegges det én leteboring i sørlige del av Norskehavet. Statoil sier at i de kommende årene kan det bli langt flere.

– Vi har etablert et eget leteprosjekt i Norskehavet, og jobber nå i en tidlig fase hvor vi gjennomgår seismisk data på nytt. Da skal vi tolke gamle data med ny kunnskap, sier Loktu.

Det er ikke rart at Statoil tenker slik. Både Lundin og VNG Norge har gjort betydelige funn i områder Statoil har gitt opp.

– Vi jobber ikke bare med å bore nye letehull, men også for å finne ut hvor vi skal bore de nye hullene. Det er den viktigste jobben og hovedfokuset vårt akkurat nå, tilføyer Loktu.

- Vi har et mål: å finne «vår» Johan Sverdrup. Og vårt leteteam ser på det som mulig.

Les hele saken i Tidens KravMagasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter