Forsvaret får bruke Horvnes

Petro Puls Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

Anleggene til Helgelandsbase på Horvnes (Sandnessjøen) blir en del av Forsvarets logistikkberedskap.Konsernet NorSea Group, som er hovedeier i Helgelandsbase og de fleste øvrige åtte offshorebaser langs kysten, har inngått en sjuårig kontrakt med Forsvaret om logistikk-tjenester.
– Beredskapskontrakten vil styrke Forsvarets reaksjonsevne og vil få en vesentlig betydning for vår beredskap i tillegg til at den gir oss større utholdenhetsevne, sier forsvarsjef Haakon Brun-Hanssen i ei pressemelding.

Heimevernet
– NorSea Group skal i første omgang levere logistikktjenester til Heimevernet og logistikkstøtte til allierte forsterkningsstyrker, sier John Stangeland, som er sjef i NorSea Group.
Kontrakten skal styrke Heimevernet og Forsvarets evne til å motta allierte forsterkningsstyrker. NorSea Group blir ansvarlig for oppsetting og forsyning av Heimevernet ved nasjonal krisehåndtering, og å bistå allierte styrker som kommer til Norge i fred, krise og eventuelt krig.
– Beredskapskontrakten vil gjøre Heimevernet klar til å løse oppdrag mye raskere enn før, og gjør avdelingen mer relevant en på svært lenge, sier forsvarssjefen.

Benytte anlegg
– Dette handler ikke om forhåndslagring av kuler og krutt, sier visekonsernsjef Lars Haug i NorSea til Helgelands Blad. Haug sier lagring av materiell i første omgang handler om uniformer og andre former for «ikke kritisk materiell», i første rekke for Heimevernet.
– Forsvaret ønsker å utnytte en etablert infrastruktur som utgjør en betydelig verdi for Forsvaret og samfunnet for øvrig. Kontrakten bidrar til å utbytte et sivilt apparat som allerede er bemannet døgnkontinuerlig, sier Haug.
– Vet dere mer hva avtalen vil bety for Helgelandsbase?
– Det er for tidlig å si eksakt, og informasjon om hva som skal lagres lokalt vil uansett være gradert informasjon, sier Lars Haug.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter