Storordre til Grotnes Steel AS

Daglig leder i Grotnes Steel AS, Knut Hatlen. Foto: Mo Industripark

Mo-bedriften Grotnes Steel AS har signert en storordre for levering av «clamp connectors» for om lag 14 mill. kroner. Dette tilsvarer en fjerdedels årsomsetning, melder Mo Industripark i en pressemelding.

Det er daglig leder Knut Hatlen i Grotnes Steel AS som forteller denne gladnyheten. De er underleverandør i prosjektet og leveransen skal til et større oljefelt utenfor Angola (Kahombo) som Aker Solutions bygger ut.

Ekstraleveranser

- Vi starter nå leveransen av «clamp connectors» nå, og dette oppdraget varer ut august.

Det vil trolig komme endel tilleggsordrer knyttet til denne leveransen. Oppdraget er knyttet til utbygging av den nordlige delen av Kahombo-feltet, og når det er ferdig skal et mindre felt, Kahombo Sør, i tillegg bygges ut. I og med at vi er dominerende i dette markedet, håper vi på å få også dette oppdraget når det gjelder levering av «clamp connectors», sier Hatlen.

Han sier at deres styrke i dette markedssegmentet er at leverandører som Aker Solutions har nedfelt Grotnes-kvalitetene i sine spesifikasjoner, og at dette skal lages ved Grotnes Steel.

– På alle prosjekt som Aker Solutions får, framgår det at vi skal levere «clamp connectors» ut fra våre spesifikasjoner, sier han.

Johan Sverdrup

Hatlen er også spent på hvem som vil få subseakontraktene til det norske Johan Sverdrup-feltet. Her fikk nylig Aibel kontrakten for dekket, og Aker Solutions har også fått en del kontrakter for denne utbyggingen. Ennå er ingenting avklart i forhold til subseautstyret på feltet.

Om Aker Solutions eller GE Oli & Gas får oppdraget, vil vi stille sterkt. Vi håper også å komme i posisjon for levering om det blir andre leverandører som får dette oppdraget, avslutter Knut Hatlen ved Grotnes Steel AS.

 

Fakta om Grotnes Steel AS:

Etablert i 1968, som Grotnes Verksted. Første lokaler på Selfors, og det er en ansatt.Etter er par-tre år flyttet de til industriområdet på Gruben.

1986: Norsk Stål AS overtar aksjene i bedriften.

1991: (1.april) Bedriften kjøpte opp Fagermo Mek. Verksted og flyttet inn i Mo Industripark

1. juli 1991 blir det ny eierstruktur i selskapet. Rana Invest AS har 36 prosent av aksjene, Norsk Byggstål AS 34 prosent, og Multimaskin AS har 30 prosent. Eierskapet ble senere endret, og selskapet inngikk som en av flere selvstendige selskap i Miras-gruppen. I 2006 ble firmanavnet endret til Miras Grotnes AS og Miras AS er hundreprosenteier.

2008-09: Bedriften flytter til nye lokaler ved Rana Industriterminal.

Selskapet ble ikke berørt av konkursene i Miras-konsernet i 2012.

Miras Grotnes AS hadde en omsetning på 63,3 mill. kroner i 2013.

2015: Selskapet endrer navn til Miras Grotnes AS.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter