Grunnsteinen lagt for Aasta Hansteen

 

Foto: Bjørn Terje Thorsen/Statoil

Sist helg ble første blokk til plattformdekket satt på plass på byggetomta på Hyundai Heavy Industries i Korea. Blokk AD12 veier 566 tonn og ble løftet på plass av en av de enorme traverskranene på verftet.

Dette er den første blokken i Cellar dekk, som består av åtte blokker – og begynnelsen på grunnmuren på plattformdekket til Aasta Hansteen.

- Nå flytter vi oss gradvis fra produksjonshaller til byggetomt, der plattformdekket skal vokse fram, sier Bjørn Terje Thorsen, byggeleder for Aasta Hansteen plattformdekk.

Blokka ble satt på ett av fire store temporære fundamenter, som hver veier 420 tonn. Disse brukes under utlasting (load out), transport og deler av inshore-fasen, og blir fjernet like før dekket skal kobles sammen med skroget utenfor Stord.

- Slike milepæler er viktige for prosjektet og viser at vi går inn i en ny fase, fra prefabrikkering til sammenstilling og installasjon, sier Thorsen og legger til at de etterhvert har fått en moden prosjektering, noe som gir gode forutsetninger for å bygge riktig første gang og unngå ombygging, sier Thorsen.Aasta Hansteen er verdens største Spar-plattform, og den første på norsk sokkel. 

Den skal operere på hele 1 300 meters dyp og er et grensesprengende og komplekst prosjekt.I vår og sommer blir det også høy aktivitet i Norskehavet. Det første som skjer er at de tre havbunnsrammene skal plasseres på havbunnen, like etter påske.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter